PUBLICITAT

El Servei de Tràmits atén de mitjana 350 usuaris al dia

  • Una de cada dues sol·licituds presentades es gestionen en menys d'un minut
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ciutadans realitzen tràmits al Govern Foto: TONY LARA

el Servei de Tràmits de l'edifici Administratiu del Govern atén de mitjana 350 usuaris al dia. Així es desprèn de l'estudi realitzat per l'ens durant el 2010 per tal d'avaluar la gestió d'aquest servei. En total, durant tot l'any Tràmits va atendre personalment a 85.720 usuaris, que van presentar 77.433 sol·licituds. A aquestes se li han d'afegir les 5.983 sol·licituds presentades a través de les extranets de l'Administració.

També amb la intenció d'analitzar la velocitat amb la que es tramiten els requeriments dels ciutadans, Tràmits ha avaluat el temps d'espera de cada sol·licitud. Segons les xifres, una de cada dues tarda menys d'un minut en gestionar-se i un 30% entre un i cinc minuts. El 14% requereixen d'entre cinc i deu minuts i el 7% restant fins a 20 minuts.

El desembre és el mes amb més activitat a les oficines del Govern. L'any passat van rebre 8.706 sol·licituds durant aquest període. Novembre, juliol i maig també són mesos forts de feina. A l'altra banda, els mesos amb menys activitat són febrer i agost, on l'activitat es redueix pràcticament a la meitat, especialment en el darrer cas.

D'altra banda, Tràmits ha afegit a cada gestió acceptada el temps mitjà de resolució. La sol·licitud de nacionalitat, l'alta per a professions liberals, la llicència de radioaficionat o la valoració de discapacitat són algunes de les que requereixen de més temps d'espera, el qual es pot allargar fins a dos mesos.

En l'àmbit empresarial les que més es prolonguen en el temps són la inscripció al Registre de Professionals Sanitaris, l'autorització de gestor privat de residus o la gestió per definir els límits de carretera o riu d'una zona.

Encamp, la més activa / Pel que fa a la gestió dels tràmits ciutadans a les parròquies, a Encamp és on s'atenen més sol·licituds. L'any passat van comptabilitzar-se 3.233 registres, vora les 12 diàries. Sant Julià i Escaldes van ocupar el següent graó amb 2.994 i 2.978 sol·licituds respectivament. A Canillo i a Ordino, en canvi, no es van superar les 1.200 sol·licituds, és a dir, menys de 5 diàries. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT