PUBLICITAT

Jaballah és massa per a Risco en la primera ronda del Mundial

  • L'andorrà perd per ?hansoku-make' davant el tunisià en cometre quatre ?shidos' en menys de dos minuts
el periòdic
parís

Periodic
Èric Risco en un combat de la categoria de més de cent quilos durant els Jocs dels Petits Estats disputat a Liechtenstein el juny passat Foto: FANJUDO

El darrer representant andorrà no va passar de la primera eliminatòria. Èric Risco, lluitador en la categoria de més de cent quilograms, no va poder fer res davant el tunisià Faical Jaballah. La diferència entre els dos judoques al tatami va ser una evidència i l'andorrà va haver de tornar a casa sense cap recompensa .

Val a dir que el seu adversari de primera ronda va acabar classificant-se per al quadre final. Va vèncer Risco, dos combats més fins que va ser derrotat en els quarts de final i posteriorment en la repesca. No hi ha dubte que el tunisià era un lluitador de qualitat i va acabar entre els vuit primers en una categoria amb 57 participants.

Risco va sortir al tatami en busca del seu rival. Va perdre, però en cap moment es va arronsar. Amb les mans aixecades va buscar constantment la màniga i la solapa, però quan trobava on agafar-se Jaballah li passava la mà per l'esquena amb la intenció de desequilibrar-lo. Això va passar en dues ocasions fins que als 45 segons es va aturar el combat i el jutge va assenyalar el primer shido a l'andorrà.

DE L'ATAC A LA DEFENSA / Només reprendre el combat Jaballah va tenir clar que havia d'atacar ell. Sabia que era millor i així ho va fer; l'andorrà va anar reculant metres fins sortir del límit del tatami per evitar que l'agafés però de nou va ser sancionat amb un shido. Risco va voler canviar d'actitut, atacar de nou, però no podia. Jaballah buscava agafar-li la mà esquerra mentre l'abraçava i en dues ocasions més va intentar tirar-lo a terra. No va trobar la manera però els àrbitres, vista la passivitat de l'andorrà, van assenyalar dos shidos més que van donar la victòria al contrincant tunisià per hasoku-make en 1min 51s de combat.

RES A OBJECTAR PER A BESOLÍ / Toni Besolí, que va acompanyar Risco en concepte d'entrenador de la Fandjudo, no va dubtar a reconèixer els mèrits de Jaballah una vegada finalitzat el combat: «Era físicament massa fort, l'Èric no ha pogut fer absolutament res. Això és el que realment ha marcat el combat», va reconèixer.

L'estratègia de Risco, tal i com es va poder veure, era sortir amb agressivitat: «Havia d'intentar fer el seu judo, lluitar com més li agrada, però s'ha trobat amb un lluitador d'un nivell molt alt», va indicar Besolí. No va tenir res a fer i en atac ni en defensa perquè el tunisià «no es deixava agafar, no trobava la manera de poder controlar-lo». En definitiva la delegació andorrana va veure amb justícia la derrota del lluitador de l'Hantei i va veure correcta la derrota per quatre faltes d'actitut: «Està clar que ha estat un sorteig sense sort. Hi havien pitjors rivals, però com diu la classificació [Jaballah va acabar entre els vuit primers] ens ha tocat un rival amb el qual teníem escasses opcions de poder fer alguna cosa», va assegurar per acabar l'entrenador de la Fandjudo.

Amb Risco finalitza la participació dels lluitadors andorrans en els Campionats del Món de París després de la derrota de Laura Sallés el passat dijous en menys de 63 quilograms, davant la judoca d'Israel Yarde Gerbi per ippon i de la històrica participació de Dani Garcia, el qual va aconseguir ser el primer andorrà en guanyar un combat en uns Mundials gràcies a que va superar per ippon de luxació a Humaid Alderei, del Emirats Àrabs Units. Va ser en la segona ronda de la categoria de menys de 66 quilograms, ja que en la primera s'havia classificat per sorteig i en la tercera ronda, els setzens de final, va ser eliminat per ippon per Nauryzbek Mailashev, del Kazakhstan.

Ara toca un temsp de descans per als lluitadors de la Fandjudo i recuperar forces per tornar de nou a la competició a partir del setembre.

«El rival era físicament massa fort. L'Èric no va trobar la manera de controlar-lo, no ha pogut fer absolutament res»



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT