PUBLICITAT

El muntanyenc trobat mort es va precipitar per una canal de la glacera

  • Gerardo Vicente havia caigut en una rimaia d'aigua i això ha dificultat les tasques de recuperació
  • El cos ha estat traslladat al dipòsit de cadàvers de Boltaña, on se li practicarà l'autòpsia
  • 27082011-helicopter
    L'helicòpter de la Guàrdia Civil durant els treballs de recerca.

    Gerardo Vicente, el muntanyenc que diumenge passat va desaparèixer mentre realitzava una excursió al Mont Perdut, al Parc Nacional d'Ordesa, a Osca, ha estat trobat sense vida avui al matí. La Guàrdia Civil havia activat el dispositiu de recerca dilluns, després de l'avís de la desaparició de Vicente per part de la seva família la matinada de diumenge. L'alpinista tenia 42 anys i era veí d'Andorra la Vella. Va néixer a la Rioja. Era amant de la muntanya i formava part del Club Pirinenc Andorrà. La primera hipòtesi amb la que treballen els especialistes és que el muntanyenc es va precipitar al fons d'una esquerda a causa del mal estat en què es troba el gel de la glacera. L'Equip de Rescat de Muntanya de la Guàrdia Civil de Boltaña i Jaca, amb ajuda d'un helicòpter i un metge, han localitzat el cos cap a les 12 hores del migdia.

    Segons ha informat la Guàrdia Civil, Gerardo Vicente havia caigut en una rimaia d'aigua sota la glacera, i això ha dificultat les tasques de recuperació del cadàver. Han explicat que les baixes temperatures, el lloc estret, i l'aigua del desgel han fet que els agents haguessin d'extremar les precaucions. El cos ha estat traslladat al dipòsit de cadàvers de Boltaña, on se li practicarà l'autòpsia.

    Amb ell ja són tres les persones que han perdut la vida als Pirineus d'Osca la darrera setmana, després que en operacions de recerca similars realitzades per la Guàrdia Civil, es localitzessin els cadàvers d'un alpinista alemany i un francès.

    Gerardo Vicente era natural de Zarratón (La Rioja), encara que residia des de fa anys a Andorra. El seu últim contacte amb el poble natal va ser fa tres o quatre anys quan, juntament amb dos dels seus germans, es va desplaçar a la localitat per treballar en la construcció d'uns habitatges. L'home, pintor de professió, es va quedar a residir en un pis ubicat a la pròpia plaça i va sol.licitar el certificat d'empadronament. Al poc temps, però, va abandonar Zarratón rumb a Andorra. Des de llavors, l'única notícia que es va tenir en el poble d'ell va ser quan va recórrer a l'Ajuntament per donar-se de baixa en el padró per tal de demanar la residència a Andorra, on mantenia el seu domicili habitual, a la parròquia d'Andorra la Vella.

    Gerardo, que pertanyia al Club Pirinenc Andorrà des de fa vuit anys, tenia una àmplia experiència a la muntanya i bona forma física. El dissabte a la tarda es va comunicar amb els seus familiars d'Andorra per última vegada. Es trobava en un dels càmpings que solquen la vall de la Pineta. La matinada de diumenge es va denunciar la seva desaparició i la Guàrdia Civil va iniciar la recerca. Als voltants del Parador Nacional de la Pineta va deixar estacionat el seu vehicle i des d'allà, hauria partit sol en un recorregut que l'havia de conduir a l'entorn del Mont Perdut. Si més no, aquesta era la intenció que va transmetre als seus familiars als quals, però, no va precisar la ruta concreta que seguiria, el que ha complicat les tasques de recerca.

    La Junta del Club Pirinenc Andorrà va explicar divendres que el Mont Perdut és una muntanya molt exigent i que presenta unes característiques que no es troben al Principat degut a que presenta «canals molt profunds». «Si et surts dels camins marcats pots tardar fins a cinc hores en desfer allò caminat», van afegir. Per les seves complicacions «agrada molt a la gent confiada» que disposa de bona preparació.

    Comenta aquest article

    PUBLICITAT
    PUBLICITAT