PUBLICITAT

El Comú es vendrà una parcel·la per pagar les obres als Serradells

  • El terreny té uns 110 metres quadrats i un valor aproximat de 190.000 euros on la corporació no té previst fer res
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un participant al triatló popular en sortir de la piscina dels Serradells Foto: TONY LARA

El Comú d'Andorra la Vella es vendrà una parcel·la per finançar les reformes del Centre Esportiu dels Serradells. Es tracta d'una finca al voltant d'uns 110 metres quadrats propera a la mateixa instal·lació. La corporació calcula que aconseguiria prop de 190.000 euros, que ajudarien a iniciar els treballs d'aïllament de l'edifici que alberga la piscina.

Les bases del concurs per adjudicar les obres ja estan gairebé enllestides. Falta el vist-i-plau de la junta de govern, que es preveu tindre molt properament. Llavors només faltarà acabar de tancar la fórmula de finançament. S'està en negociacions per tancar l'operació de compravenda d'una «petita parcel·la» darrere el mateix Centre Esportiu al qual el Comú «no hi faria mai res», i per això el cònsol menor d'Andorra la Vella, Josep Vila, calcula que «aquesta tardor tindrem l'aïllament de l'edifici de la piscina fet».

Segons ja va exposar el mateix Vila en un consell de Comú del mes de juny passat, els càlculs sobre el cost dels treballs d'aquesta primera fase de remodelació dels Serradells –l'aïllament de l'edifici– sumen prop de 250.000 euros, i posteriorment s'hauria d'invertir un altre quart de milió per instal·lar energies renovables. Amb la venda de la finca –valorada en uns 190.000 euros– es vol finançar la primera fase. Malgrat que encara faltarien uns 60.000 euros, el cònsol menor, i responsable d'Esports de la corporació de la capital, confia que els concursants ajustin els preus, tal i com ha passat en d'altres ocasions, i la diferència no sigui tant gran.

Per finançar la segona fase de la remodelació dels Serradells, en la què s'instal·larien energies renovables, els responsables comunals ja van exposar que no hi havia cap partida prevista al pressupost i van manifestar la voluntat de trobar la manera d'anar pagant els treballs a l'empresa adjudicatària a partir de l'estalvi que s'aconsegueixi amb l'ús d'aquestes energies verdes.

FEDA, EL POSSIBLE COMPRADOR / El possible comprador és Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA). Així ho va confimar el director de la parapública, Albert Moles, tot i que va deixar clar que no hi ha res tancat i que s'han de valorar les diferents opcions. FEDA necessita un terreny més avall del forn incinerador per poder tirar endavant el projecte de cogeneració a la Comella, pel qual s'aprofitarien les calories del mateix forn per escalfar aigua, que alhora serviria de calefacció per a diversos edificis públics: a més del propi Centre Esportiu dels Serradells, el centre penitenciari, i més avall,els edificis del carrer Prat de la Creu i fins a Prada Motxilla, com l'edifici administratiu del Govern i Casa Comuna. D'aquesta manera s'estalviaria en gasoil i altres combustibles per a la calefacció dels edificis. En el terreny que s'esculli definitivament s'hi hauria de construir un dipòsit on l'aigua calenta procedent del forn incinerador reposés i pogués continuar el viatge a menys velocitat.

Moles va expressar l'interès de FEDA pel projecte i va assenyalar que es farà «tot el possible per dur-ho a terme», tot i que la decisió de comprar el terreny ofert pel Comú de la capital està en mans del consell d'administració i encara «no s'ha concretat cap terreny». El director de FEDA ja va anunciar el projecte temps enrere, tot parlant de la necessitat de reduir l'energia calorífica generada a partir de gasoil o d'electricitat. Així mateix, projectes com el de cogeneració tant de Soldeu com de la Comella han de contribuir a reduir la dependència energètica de l'exterior que té Andorra. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT