PUBLICITAT

El risc d'incendi es normalitza aconseguint un nivell moderat

  • Les precipitacions i la baixada de temperatures de dijous passat van afavorir la millora
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mapa de Perill d'Incendis Forestals a Andorra Foto: INCENDIS.AD

El risc d'incendi s'ha normalitzat tal com ja es va preveure des de Protecció Civil i del cos de Bombers, gràcies a les precipitacions del passat dijous, que tot i que van ser poc abundants, van venir acompanyades d'una baixada important de les temperatures.

El director adjunt del cos de Bombers, Jordi Farré, va indicar ahir que el perill ja va disminuir el dijous, quan el risc a Sant Julià de Lòria i a Andorra la Vella va passar d'extrem a elevat, i que el perill es va normalitzar ahir, quan a tot el país el risc era moderat, i fins i tot baix cap al nord. Farré va afegir que, de fet, la Generalitat de Catalunya dóna un risc baix a la zona del Pirineu limítrofa amb Andorra, però que, en canvi, al Principat s'ha optat per ser prudents i mantenir el perill moderat.

D'altra banda, també va informar que els comuns van prendre les accions que es van requerir des del cos de Bombers per fer front al risc d'incendi, i que sortosament no hi va haver cap incidència durant els dies en què el perill va ser més elevat. Dijous passat, per tant, Bombers va aixecar les indicacions donades a les corporacions de prohibir el foc a les zones de berenada.

Mesures de precaució / Malgrat tot, Protecció Civil va recordar igualment les mesures de precaució de caràcter general, com són no encendre focs o fer cremes sense autorització comunal, no llençar puntes de cigarreta, no deixar brossa o vidres al bosc, fer barbacoes únicament a les zones habilitades i apagar les brases posteriorment.

L'alerta es va disparar dimarts passat, quan el risc d'incendi era elevat a tot el país i Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella van assolir el color vermell en el mapa de riscos que equival al de perill extrem.

Per establir els nivells de risc, Protecció Civil té en compte el mapa de riscos que elabora diàriament el Cenma, a més de la previsió que fa Météo France i la que elabora la Generalitat de Catalunya per la zona de l'Alt Urgell, així com les previsions meteorològiques per al país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT