PUBLICITAT

Irlanda demana a la UEFA rectificar la decisió de jugar al Comunal

  • La FAI envia una apel·lació per escrit basant-se en l'acord entre els combinats, els precedents i l'interès
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

La decisió de la UEFA de jugar l'Andorra-Irlanda del pròxim 7 d'octubre a l'Estadi Comunal ha creat una revolució al país irlandes. La Federació Irlandesa de Futbol (FAI) ha mostrat el seu total desacord i s'ha posat mans a l'obra perquè el partit es jugui a Barcelona. En concret a l'Estadi de l'Espanyol, a Cornellà-El Prat.

Així, l'entitat que encapçala Paddy McCaul va escriure ahir un comunicat al cap de Competició de seleccions nacionals de la UEFA, Grigoriy Surkis, a través del qual demana rectificar la decisió de jugar a Andorra: «La decisió ha de ser reconsiderada. La FAI ha escrit també al secretari general [Gianni Infantino ]per a la recerca d'una reconsideració de la seu», resa l'escrit.

Els punts claus del suggeriment en l'apel·lació de la decisió són tres: en el primer insisteix en què la FAI va decidir amb la Federació Andorrana de Futbol (FAF) a principis de juliol que el partit es jugués a Barcelona i que per tant era una decisió conjunta i aprovada pels dos països; en el segon es remet als precedents i recorda que el darrer precedent d'un Andorra-Irlanda, el 28 de març del 2001, el partit es va jugar a Barcelona i també va incidir en el passat recent contra Anglaterra i Holanda, que també es van jugar a la Ciutat Comtal; el tercer punt se centra en l'interès que pot aixecar el partit pels aficionats, incidint en què moltes persones ja han fet reserva de vol i allotjament, que canviar la seu pot ser un trastorn, sobretot de diners, «en aquests temps econòmics difícils i quan els aficionats tenen ingressos petits».

EL DIRECTOR EXECUTIU INTERVÉ / Més enllà del comunicat la FAI també es va pronunciar en públic a través del seu director executiu, John Delaney. Arran de la decisió del Departament de Competició de la UEFA, Delaney va assegurar: «Tenint en compte els precedents i el volum d'aficionats que volem satisfer particularment, considerem que el partit s'ha de jugar a Barcelona. És un cop dur als nostres aficionats, molts dels quals ja tenen programat el viatge».

Mentrestant, Andorra es mira l'estira i arronsa entre UEFA i FAI des de lluny, alhora que comença a planificar tota la logística que pot comportar jugar el partit al Principat.

A nivell de seguretat i vist que a Andorra hi ha uns 250 policies, s'estudia contractar empreses privades de seguretat. A nivell d'aforament es vol ampliar l'Estadi Comunal per a uns 1.200 aficionats col·locant graderies mòbils, i per als possibles seguidors que no puguin entrar s'especula amb muntar una fan zone al parc Central amb activitats i una pantalla gegant i sobretot, el que més crida l'atenció, és que s'està estudiant engegar una campanya possiblement única en el món de l'esport.

CAMPANYA PERQUÈ NO VINGUI LA GENT / Davant la possibilitat de que es presentin un mínim de 2.000 persones d'Irlanda, la FAF vol fer una campanya de que no hi han entrades. Segons el mínim estipulat per la UEFA, Andorra cedirà 200 entrades a la FAI si juguen a Andorra, i per tant s'haurà de difondre la veu de que no n'hi han a la venda a les agències de viatges, teleoperadors i altres. Això dependrà també de com vagin els dos partits que té Irlanda a principis de setembre, ja que contra Andorra jugarà la novena i penúltima jornada i té moltes opcions d'arribar al final amb opcions de classificar-se per a l'Eurocopa del 2012. Ara mateix hi ha un triple empat al capdavant de la classificació amb Eslovàquia i Rússia.

CERQUEDA, IMMERS EN REUNIONS / El rerefons de que la UEFA vulgui que el partit es jugui a Andorra sembla que es remet a què encara no s'han iniciat les obres de reforma del Comunal. En aquest sentit, el nou secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, va corroborar ahir les paraules de Josep Vila, cònsol menor d'Andorra la Vella, qui va dir que la UEFA havia fixat «el setembre del 2012» com a ultimàtum per fer-se càrrec de la meitat del cost de l'obra. «L'hem de tenir acabat abans de començar el pròxim Premundial», va indicar. Si no fos així, Andorra quedaria exclosa de la competició. Per això Cerqueda, està immers en reunions per avançar en el tema. Ahir es va trobar amb Ordenament Territorial amb la intenció de licitar l'obra com a terreny d'interès nacional. «Hem demanat una partida de diners per al 2012. El Govern té la voluntat que aquest projecte tiri endavant», va afirmar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT