PUBLICITAT

Andorra espera més de 2.000 persones en el duel amb Irlanda

  • Giribet confirma que el novè partit del Preeuropeu del 2012 es jugarà al Principat per ordre de la UEFA
ÈLIA ORTS / IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'Estadi Comunal, ple amb afició de Croàcia en el partit contra el combinat dels Balcans del Premundial de Sudàfrica, a l'abril del 2009 Foto: TONY LARA

Toni Giribet, president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), va confirmar ahir que el novè partit de la fase de classificació d'Andorra, el pròxim 7 d'octubre contra Irlanda, es jugarà a l'Estadi Comunal. «No hi haurà exili». La FAF volia jugar a Catalunya i havia negociat amb alguns estadis però la UEFA s'ha negat. Considera que Irlanda és un país equiparable a d'altres com Rússia o la República Txeca que en el seu dia ja van jugar aquí.

El rerefons de la negativa de la UEFA a jugar fora té del tot a veure amb la famosa reforma que hi ha pendent a l'estadi Comunal. Hi havia el compromís del Comú d'Andorra la Vella, el Govern i la FAF amb l'entitat que encapçala Michel Platini d'iniciar les obres una vegada finalitzessin els partits dels equips de la Lliga Nacional que disputaven competició europea. L'últim en fer servir el camp va ser el Matecosa Sant Julià en la segona ronda prèvia de l'Europa League, el passat 21 de juliol, però des de llavors encara no s'ha mogut una pedra.

Com no hi han obres la UEFA no veu un motiu per haver de jugar fora i ara el problema està en què es preveu una afluència massiva d'irlandesos per a la primera setmana d'octubre, segons va avisar ahir a EL PERIÒDIC D'ANDORRA Giribet: «L'última notícia és que a Barcelona esperavem entre 5.000 i 6.000 persones. A Andorra vindran un mínim de 2.000», una xifra que superaria el doble de l'aforament de la instal·lació comunal.

El president de la FAF va anar més enllà i va alertar que la UEFA està actuant en conseqüència: «Fa dies que ho dic. Teníem un ultimàtum i no ens perdonarà ni una. Va passar amb el Pidasa l'any passat, ara en el partit contra Irlanda... I anirà a pitjor si no engeguem la reforma. S'havien d'iniciar el 4 de setembre o abans, però com no li hem pogut garantir a la UEFA suposo que han decidit no deixar-nos jugar fora».

ESTADI D'INTERÈS NACIONAL / Gairebé tot està al dia perquè comenci la reforma. Estan clars els diners –la meitat els posa la UEFA i l'altra les tres entitats del país fins arribar als 3'5 milions d'euros– i el projecte està definit des de fa temps. Però és el Comú d'Andorra la Vella, arrendatari del terreny, el que ha de donar l'ordre i s'ha trobat amb un entrebanc de pes: per executar-la necessita modificar el pla d'urbanisme i per rebre l'aprovació hauria d'esperar dos anys.

La solució que ha trobat és declarar el terreny del Comunal d'interès nacional i ja ha iniciat converses amb el Govern perquè així sigui. Per compensar la corporació local farà un altre camp a Sant Ermengol que ja està aprovat pel consell de comú, però s'està buscant la manera de finançar els 320.000 euros que costa.

En contra del que diu Giribet, Josep Vila va afirmar ahir que l'ultimàtum de la UEFA està datat per al setembre del 2012 i va avançar una visita imminent de membres de la UEFA: «Vindran entre el 5 i el 12 de setembre», va dir el cònsol menor, que es manté ferm en què l'obra començarà «abans que acabi l'any».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT