PUBLICITAT

Ampliat el radi de recerca per trobar el resident perdut a Ordesa

  • G.V.C, muntanyenc de 42 anys, experimentat i ben equipat, hauria d'haver tornat a Andorra diumenge a la tarda
EL PERIÒDIC
OSCA

Periodic
Uns excursionistes al Parc Nacional d'Ordesa Foto: EL PERIÒDIC

La Guàrdia Civil continua buscant sense èxit el resident de 42 anys que va desaparèixer diumenge passat al Parc Nacional d'Ordesa, a la província d'Osca. Tant bon punt els familiars que viuen a Andorra van comunicar la seva desaparició, el dispositiu policial va iniciar la recerca, que ja fa més de 96 hores que es manté activa. Veient el poc èxit de la primera fase, centrada a la zona on se'l va veure per darrera vegada, al Mont Perdut, els 14 agents que participen a la operació, juntament amb un metge, un helicòpter i una càmera tèrmica per si l'home es troba immobilitzat en algun punt de la muntanya per trobar-se ferit, han ampliat el radi de recerca en una zona més àmplia del Parc Nacional.

Segons van informar ahir des de la Guàrdia Civil l'home, natural de la Rioja de 42 anys i que respon a les inicials G. V. C., va parlar per darrera vegada amb els seus familiars del Principat dissabte al vespre. Els va comunicar que tenia la intenció de fer la ruta circular del Mont Perdut i de tornar diumenge a la tarda al seu domicili a la capital. Aquella mateixa nit, i veient que no havia tornat, els familiars van denunciar la seva desaparició.

Diverses agències van informar que l'home, que viatjava sol, és un muntanyenc experimentat que anava «perfectament» equipat per a l'ocasió, tot i que no va informar a ningú prèviament de la ruta exacta que volia realitzar.

L'últim rastre que es té del resident és el seu vehicle, el qual la Guàrdia Civil va localitzar dilluns a l'aparcament del Parador Nacional de la Pineta. De fet, estava allotjat en un dels càmpings d'aquesta vall.

La Guàrdia Civil treballa amb la hipòtesis que aquest va ser el punt de sortida de la seva ruta cap a alguna de les pistes que condueixen a l'entorn del Mont Perdut.

Per aquest motiu el primer dia de recerca els 14 agents dels equips de rescat de la Guàrdia Civil de Benasc, Jaca i Boltanya van centrar-se a la Pineta, el refugi d'Ibon i als camins que porten cap al Mont Perdut. El radi d'acció va ampliar-se posteriorment a la vessant est de la muntanya i del coll del Mont Perdut. Familiars del desaparegut s'han desplaçat fins a la zona per col·laborar en les tasques de recerca.

Tant la Policia andorrana com els Bombers van informar que malgrat estar al corrent del cas, de moment no estan participant en l'operació als Pirineus d'Osca.

tres desapareguts més/Paral·lelament, la Guàrdia Civil va informar ahir que ha iniciat la recerca de tres persones més a aquests zona dels Pirineus. Per una banda, un muntanyenc alemany que va desaparèixer ahir mentre intentava pujar el Pic Balaitous. L'home va sortir a les 12 del migdia però no va retornar a l'hora prevista al refugi de Bespumoso.

D'altra banda, la Gendarmeria francesa va demanar ahir el suport de la Guàrdia Civil per a intentar localitzar a dos excursionistes francesos que podrien haver-se perdut a la vessant espanyola dels Pirineus. El primer d'ells és un veí de Tolosa de 30 anys desaparegut des del dia 20,un dia abans que el resident andorrà. També com ell volia ascendir al Mont Perdut. Segons va informar ahir la Gendarmeria, anava equipat per poder passar la nit a la muntanya i duia també material tècnic d'escalada.

El segon dels desapareguts francesos és un home de 66 anys que podria haver-se perdut a la vall de Pineta. També portava material per poder passar la nit a la muntanya.

La zona rep una alta afluència de muntanyencs i amants de l'escalada, motiu pel qual puntualment no és estrany que es produeixin desaparicions. La Guàrdia Civil va recordar que desaconsellen que els muntanyencs realitzin la seva activitat sense companyia, tal i feien els quatre desapareguts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT