PUBLICITAT

El manteniment del túnel del Pont Pla es veu afectat per les retallades

  • Els treballs de millora i reparació a la infraestructura ja no es faran durant la nit
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Uns operaris al túnel , ahir Foto: TONY LARA

El Govern ha renegociat a la baixa el contracte de manteniment i explotació del túnel del Pont Pla i dels carrils reversibles. Per aquest motiu, des de principis de juliol, els treballs de manteniment i de reparació d'aquestes infraestructures ja no es fan a la nit, per minimitzar l'impacte en el trànsit, sinó que es fan durant el dia en horaris de menys afluència de vehicles.

Així ho va explicar ahir a l'ANA el cap d'Àrea de Mobilitat, Jaume Castells, precisament durant un tall de circulació del túnel per reparar un panell de senyalització de carril avariat a la boca nord. Aquesta modificació del contracte suposarà que, si fins ara el túnel es tallava una dotzena de cops al mes, les restriccions s'incrementin i afectin més als ciutadans.

Un dels contractes que s'han renegociat a la baixa que forma part del paquet anunciat pel Govern a finals de juny és el de manteniment i explotació dels túnels del Pont Pla i de Sant Antoni, i el contracte de manteniment dels carrils reversibles entre Escaldes-Engordany i Sant Julià.

Castells va indicar que la reducció econòmica s'ha fet sense afectar les mesures de seguretat d'aquestes infraestructures, i que bàsicament l'estalvi prové del fet de deixar de fer els treballs en hores nocturnes, ja que suposava una despesa d'hores extra important per part de les empreses subcontractades. Un altre servei que s'ha reduït és el que prestava una consultoria externa i que ara se n'ha prescindit perquè s'ha considerat que el Govern ja té prou experiència en la gestió de túnels com el del Pont Pla.

Amb tot, si fins ara es feien talls en hores on la freqüència de vehicles era de 40 a l'hora, ara es faran durant al dia, amb un pas de 1.000 vehicles cada hora.

Les hores que s'aprofiten per fer treballs de manteniment o de reparació dependran de l'època de l'any. Aquest agost s'ha aprofitat que hi ha menys trànsit per les vacances escolars i laborals de molts ciutadans, i s'estan fent talls entre les 10 i les 12 del matí i entre les 15.30 i les 17 hores de la tarda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT