PUBLICITAT

Lluch diu que «ningú esperava» la suspensió de la caça de l'isard

  • Les associacions ecologistes donen suport a la determinació de l'Executiu
LAIA F. MAROT
ESCALDES- ENGORDANY

Periodic
Un caçador amb el seu gos al Principat. Foto: FERRAN NADEU

El president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Lluch, va afirmar ahir que la decisió de suspendre la setmana de caça de l'isard «és basa en la política, uns hi estan a favor i els altres en contra, i nosaltres no hi podem fer res». Lluch va afegir que «és una determinació que no se'l esperava ningú». De totes maneres, el president no va poder concretar ja que havia d'esperar a la reunió de la junta. Així doncs, no serà fins avui que es podran conèixer les reaccions dels caçadors.

El president del Partit Socialdemòcrata i també caçador, Victor Naudi, va dir manifestar en la roda de premsa del PS que, per a ell, l'anulació de la caça de l'isard era l'única decisió possible. Va afegir que malgrat que en alguns territoris veïns sí que s'autoritzarà la caça, el més raonable era no fer-ho. Finalment, Naudi va qüestionar la demora en la decisió per part de Govern, ja que feia temps que se sabia.

LES ASSOCIACIONS / Carol Motwani, de l'Associació per la Defensa de la Natura (ADN) va apuntar que és una decisió presa «amb seny i criteri», i va afegir que es tracta d'una postura «consensuada, reflexiva i amb bon criteri». ja que el Govern havia fet cas als criteris dels tècnics. La representant d'ADN, que forma part de la Comissió de Çaça, va afegir que «no hi ha prou exemplars i, a més, encara persisteix l'amenaça del pestivirus, i per tant aquest any tenia tots els ingredients per a no ser celebrar la tardicional setmana de caça.

Miquel Bru, president d'APAPMA, va explicar que estava d'acord amb l'anulació perquè es tracta d'una «decisió tècnica». Sense entrar en el debat més ampli de caça sí o caça no, Bru va indicar que l'objectiu «és assegurar la continuïtat de l'espècie»; a més, encara no se sap si el pestivirus està eradicat. «Entenem que pels caçadors signifiqui un contratemps, però des de la seva òptica també hauria de ser una bona decisió, perquè els assegura poder seguir caçant», va considerar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT