PUBLICITAT

El Govern desvincula el trasllat del Big Snow del suport institucional

  • Andorra Turisme va rebre una carta dels organitzadors que atribuïa el canvis a motius econòmics
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una participant del Big Snow Festival de l'any passat fa un salt a l'estació de Vallnord Foto: EL PERIÒDIC

El Govern va acollir amb sorpresa la decisió del Big Snow Festival de traslladar a Sèrbia el festival, que va celebrar les dues primeres edicions a Arinsal, i així ho va expressar ahir en un comunicat de premsa. Andorra Turisme va rebre la notificació dels promotors de l'esdeveniment musical el passat 20 de juliol a través d'una carta en què s'atribuïa el canvi d'ubicació de l'esdeveniment musical a l'encariment del preu dels vols i a la reducció del nombre de llits econòmics a la localitat massanenca.

En fer-se públic el trasllat del certamen, els mateixos organitzadors es van adreçar a Andorra Turisme a través del correu electrònic per deixar constància que en cap cas es podia vincular la decisió a la falta de suport institucional.

Andorra Turisme i Thomas Cook, operador turístic britànic promotor del Festival, havien mantingut en els darrers mesos contactes informals, però segons el Govern l'empresa en cap moment va presentar una petició formal de col·laboració. Andorra Turisme manté l'interès en continuar donant suport a l'esdeveniment, però avaluant amb precisió l'aportació econòmica concreta i el retorn econòmic i publicitari que se'n deriva, una predisposició que ha topat amb factors externs com són l'augment de costos de transport i allotjament.

L'Executiu va expressar la voluntat de mantenir la col·laboració amb els majoristes britànics i, concretament amb Thomas Cook, amb qui afirma que manté una llarga i fructífera relació, tant pel que fa a un eventual retorn del festival l'any 2013 com amb noves iniciatives que permetin la consolidació del mercat britànic.

Sèrbia, un pretendent atractiu / Per la seva banda, el representant de Thomas Cook a Andorra, Iain Archer, va confirmar ahir en declaracions a EL PERIÒDIC que el motiu principal del canvi d'ubicació es deu a l'encariment de l'allotjament, ja que l'hotel que anteriorment els proporcionava més llits aquest any no els ha ofert la mateixa disponibilitat. i els altres hotels de la Massana tenen tarifes més elevades. A més, va explicar que l'oficina del Regne Unit va prendre la decisió del trasllat abans que acabessin les conversacions amb Andorra. Es van decantar per Sèrbia perquè els presentava una proposta força «atractiva» i de cara a aquest any els semblava més viable. No obstant, Archer va destacar en to conciliador les bones relacions que l'organització manté amb Andorra Turisme, ja que «sempre s'han mostrat molt receptius», així com amb el Govern i amb Vallnord.

Finalment va voler deixar clar que el problema dels llits va tenir molt més pes a l'hora de prendre la decisió que no pas el fet que el Govern encara no es pronunciés sobre la subvenció que destinaria a aquest esdeveniment musical.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT