PUBLICITAT

La pleta de Juclà acull el monòlit en record a les víctimes de l'helicòpter

  • L'escultura, de 3.000 quilograms, consta de cinc cubs de granit i una creu
EL PERIODIC
CANILLO

Periodic
Els operaris col·loquen la primera peça del monòlit, ahir al matí. Foto: ANA / N. M.

L'escultura en record de les cinc víctimes que van perdre la vida a l'accident d'helicòpter que va tenir lloc a Juclà es va instal·lar ahir al matí a la Pleta de Juclà. L'escultura dissenyada per Faust Campamà pesa prop de 3.000 quilograms i consta de cinc cubs de granit, un per cada víctima, i una creu formada per dos grans blocs de granit. Al llarg del matí set operaris d'obres públiques i medi ambient del Comú de Canillo, i el conseller d'Obres i Urbanisme, Salvador Brillas, van anar col·locant peça a peça el monument amb l'ajuda d'un helicòpter, tot i que en un dels cubs es va detectar un error al gravat del nom de la víctima que durant el mateix matí es va poder solucionar.

El mal temps va amenaçar amb impedir la col·locació de l'escultura de Campamà, però finalment els operaris del Comú de Canillo i els pilots de l'helicòpter es van veure capaços de treballar sota la pluja, i el bon temps va tornar per ajudar-los. Així, ja està tot enllestit per a la inauguració del dia 4 de setembre.

L'orígen / La idea de fer algun monument o algun gest de record en honor a les víctimes de l'accident de Juclà va aparèixer minuts després de la notícia del sinistre, segons va explicar el conseller d'Obres i Urbanisme de Canillo. A iniciativa del Comú, i amb la col·laboració de l'artista Campamà, que es va oferir de seguida a dissenyar l'obra, es va començar a treballar ja fa més d'un mes, informa l'ANA.

Un cop va estar acabat el disseny, els operaris del Comú, juntament amb el conseller Brillas, van iniciar les tasques per definir el lloc on es col·locarien les peces i preparar-lo per a la instal·lació. L'escultura consta de cinc cubs i de dues peces que s'encaixen per formar un monòlit amb forma de creu. Al voltant d'aquest hi va una faldilla de ferro que emmarca la creu, i en la cara que mira cap als cubs de les víctimes hi ha escrit: Som capaços de mirar molt lluny, per sentir-vos molt a prop.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT