PUBLICITAT

Gerbi torna a vèncer Sallès en la primera ronda del Mundial

  • L'andorrana cau per ippon en només 57 segons davant la mateixa lluitadora que la va eliminar a l'Europeu
EL PERIODIC
PARÍS

Periodic
Sallés intenta escapolir-se d'una clau en un combat als Jocs de Xipre. Foto: TONY LARA

La revenja no ha estat possible. Laura Sallès va tornar a perdre ahir en la primera eliminatòria dels campionats del Món que s'estan disputant a París davant la lluitadora d'Israel Yarden Gerbi, coneguda perquè va ser la que va eliminar la lluitadora andorrana en l'Europeu de Turquia disputat a l'abril.

Llavors l'adversària la va vèncer, també en la primera ronda de la categoria de menys de 63 quilograms, en poc més de dos minuts. Ahir Sallès li va durar ni més ni menys que 57 segons. El primer atac que feia –amb astúcia, tot sigui dit– i l'andorrana que va anar a terra d'una manera que sembla senzilla.

L'estratègia a seguir per Sallés va ser atacar-li la mà dreta. Només iniciar-se el combat l'andorrana va dur la iniciativa amb aquest objectiu però Gerbi es va tirar 35 segons –temps suficient perquè els jutges amonestessin a les dues per passivitat– eludint-la i defensant-se amb la mà esquerra alta per evitar que l'andorrana pogués agafar-la del quimono. Després de la primera aturada decretada per l'àrbitre principal de nou Sallés va buscar la mà dreta de Gerbi, però aquesta vegada la judoca d'Israel va canviar d'estratègia i va buscar contraatacar. Decisió encertada perquè va pillar per sorpresa a Sallés, va poder agafar-la de la màniga, li va immobilitzar l'altre braç i va tirar-li una clau senzilla, per darrera del genoll esquerre, i l'andorrana va caure d'esquenes a terra. Ippon en 57 segons.

«Realment s'ha vist que Gerbi és una gran lluitadora», va resignar-se a dir l'entrenador de la Fandjudo Joan Carles Querència. El cert és que la israelita és la novena del món –tot i que en la següent ronda d'ahir va ser eliminada– i diverses medalles en Copes del Món. «Ja la coneixíem i sabíem quines eren les possibilitats de guanyar-la, però Laura no ha pogut», va afegir. Això sí, Querència va lloar l'actitud de la lluitadora de la Fandjudo: «Ha fet el que havia de fer i amb moltes ganes. Tenia clar com atacar-la des del principi i ha estat molt directa tot i que no ha sortit bé».

El següent i últim en lluitar serà Èric Risco, que sortirà al tatami demà en la categoria de més de 100 quilograms contra un rival del qual no es tenen referències.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT