PUBLICITAT

Desaparegut als Pirineus aragonesos

  • La Guàrdia Civil busca un veí del Principat que va desaparèixer fa tres dies
EL PERIÒDIC
SARAGOSSA

La Guàrdia Civil busca des de la matinada de dissabte a diumenge un home de 42 anys, natural de la Rioja i veí d'Andorra la Vella, que es troba desaparegut pels voltants del Parque Nacional de Monte Perdido, al Pirineu aragonès.

La recerca va començar a primera hora del dilluns passat, 22 d'agost, després de l'avís d'un familiar del desaparegut. Segons apunta la informació apareguda a Aragón Press, l'home tenia previst fer una ruta pel Monte Perdido, tot i que no va informar del recorregut exacte.

La Guàrdia Civil ha informat que el cotxe de l'home es va trobar aparcat al Parador Nacional de Pineta. En l'operació de recerca hi participen diversos efectius dels grups de rescat així com un helicòpter.

La Policia d'Andorra va dir ahir que se'ls havia informat d'aquesta desaparició «oficiosament» i va afegir que la direcció hi estava treballant. Segons les fonts policials la família del desaparegut també està col·laborant en la recerca.

ZONA DE PÈRDUES HABITUALS / El Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido està ubicat al Pirineu central d'Osc, a Aragó, i va ser declarat Parc Nacional el 1918. Actualment ocupa una superfície de 15.608 ha (156 km²).

Segons fonts d'El Periòdico de Aragón, és una zona amb molts excursionistes i amb força freqüència de pèrdues i accidents.

L'últim incident va ser el passat 14 d'agost, quan tres persones van haver de ser rescatades al parc en diferents punts conflictius de la zona, per diferents accidents en els ascensos. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT