PUBLICITAT

102 autoritzacions de treball per a directius i tècnics

LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Unes treballadores de l'oficina del Servei d'Ocupació Foto: EL PERIÒDIC

L'Executiu va aprovar ahir les quotes de treball per als dos pròxims mesos amb 102 places. Així doncs, el període de setembre i octubre compta amb 58 places menys que les obertes el mes de juny, amb 160 autoritzacions de residència i treball.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, va informar que la decisió presa al Consell de Ministres d'aprovar unes quotes tan «restrictives», ve donada per dos motius bàsics: el nombre de sol·licituds presentades durant juny, juliol i agost, que ha estat del 63% de les places autoritzades, «molt per sota del que és podia»; i, per altra banda, perquè persisteix un nombre significatiu de persones apuntades al Servei d'Ocupació, que «ens fa ajustar la quota per poder incentivar, en el cas que hi hagués una demanda important de llocs de treball, que les empreses s'adrecin al servei d'ocupació. La prioritat ha de ser la gent que està residint al nostre país». Un elevat nombre d'inscrits al servei és personal poc qualificat, precisament per aquest motiu, la majoria de places, concretament 65 de les 102 autoritzades, són per les categories de personal directiu (25), professional tècnics, científics i intel·lectuals(25) i per tècnics i professionals de suport (15).

El servei d'ocupació / Cinca va afirmar que aquest servei «no acaba de rutllar» ja que «no s'ha creat la interelació suficient entre l'empresariat i aquesta mà d'obra». El ministre de Finances va afegir que s'està analitzant que és el que està fallant: «¿Què els hi fa falta als empresaris? ¿Perquè no confien prou en el servei i tenen una tendència significativa a anar a buscar la mà d'obra fora?». Cinca va assegurar que un cop tretes conclusions, al setembre es prendran mesures per fer un servei d'ocupació més eficient. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT