PUBLICITAT

El Mundial d'enduro espera uns 10.000 espectadors a Sant Julià

  • Es tracta del projecte més ambiciós de la FMA, que mourà un pressupost de xifra rècord: 120.000 ?
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
D'esquerra a dreta Cerqueda, Punti, Alís ?conseller d'Esports de Sant Julià i Pedra ?directora de màrqueting de Turisme, ahir en la presentació Foto: ANA / M. T.

La Federació Motociclista d'Andorra (FMA) ha portat al Principat diverses proves del campionat d'Europa i del Món de trial en els darrers anys però en aquest 2011 afronta el repte més important de la seva història en els esports de motor de muntanya. Es tracta dels Campionats del Món d'enduro, que per pressupost i repercussió està un pas per davant de les proves de renom internacional que s'han fet a Andorra fins a dia d'avui.

L'estiu passat la FMA va portar el Mundial de trial dels Raga, Bou, Fajardo i demés. El muntant va ser de 90.000 euros. Ara, amb la màxima cita de la modalitat d'enduro l'entitat que presideix Josep Punti mourà un pressupost de xifra rècord: 120.000 euros. A nivell de repercussió també se superarà tota previsió. L'any passat van veure el trial en directe prop de 4.000 persones i el rècord es movia al voltant dels 8.000 (al 2006). L'enduro preveu uns 10.000 espectadors.

L'atractiu que suposa aquesta prova ha permès aconseguir el suport econòmic i logístic del Comú de Sant Julià de Lòria –que s'ha situat com el centre neuràlgic dels esports de motor de muntanya del país– amb uns 30.000 euros, Andorra Turisme amb 25.000 i els prop de 55.000 restants provenent de patrocinis privats.

El Mundial es disputarà el 3 i 4 de setembre a la parròquia laurediana, en un recorregut d'uns 60 quilòmetres al qual els pilots hauran de completar tres voltes, i disposarà de tres trams especials puntuables a la Margineda, Nagol i al costat del camp de tir de la Rabassa.

A nivell d'inscripcions de moment la FMA n'ha rebut 98. «Esperem un miler de persones entre mecànics, fisioterapeutes i membres dels equips. Tindrem un equip organitzador format per 300 voluntaris i la carrera tindrà cobertura televisiva, a través d'Eurosport», va assegurar Punti.

IMPLICACIÓ AMB EL MEDI AMBIENT / Una de les coses en les que ha fet èmfasi la FMA sobre aquesta cita és que es cuidarà el medi ambient al mil·límetre. El recorregut està format per camis que habitualment són transitats per vehicles i per tant la prova no farà malbé el terreny. A més s'ha signat un conveni pel qual Medi Ambient revisarà posteriorment que el terreny estigui com abans. En aquest aspecte el secretari d'Esports, Jordi Cerqueda, fa anys practicant d'enduro, va tranquil·litzar: «Tenim gent preparada i professional que fa enduro perquè és amant de la natura». Ni abans el trial, ni ara l'enduro, seran causants de cap destrossa.

A nivell econòmic hi haurà una injecció turística i comercial. Es calcula un consum mínim de 300.000 euros només comptant la despesa dels corredors amb els seus equips i acompanyants. L'esport torna a ser un atractiu turístic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT