PUBLICITAT

Primer torneig oficial de golf a Andorra el 10 de setembre

  • El Grandvalira Golf homologa el camp i acollirà el Torneig Rolex
  • El complex confia en incrementar el nombre de visitants
24082011_golf
Un dels participants al concurs de golf organitzat per als periodistes. Foto:ANA/ N.M.
El Grandvalira Golf acollirà el proper 10 de setembre el Torneig Rolex, que serà el primer torneig oficial que se celebrarà a Andorra. Així, el resultat d'aquest influirà en la variació del handicap dels jugadors, cosa que fins ara, que el camp no estava homologat, no es podia fer. Per a l'homologació encara falten alguns tràmits burocràtics, però segons ha informat la responsable del Grandvalira Golf, Patrícia Moya, 'el treball de camp' ja està fet i tot estarà llest per al torneig del 10 de setembre. D'altra banda, Moya ha informat que aquesta temporada d'estiu està sent similar a l'anterior pel que fa a l'afluència de gent, i que confien que l'homologació del camp afavoreixi l'increment de visitants.

La responsable del Grandvalira Golf, Patrícia Moya, ha informat aquest dimecres dels darrers avenços en els tràmits per a l'homologació del camp per part de la Reial Federació Espanyola de Golf. Ha indicat que el tècnic del Comitè de Camps, Emilio Romeu, i l'avaluador, Federico Trias, ja van mesurar el camp i que ja se'ls ha assignat un slop, tot i que encara no se'ls ha comunicat quin és, i per tant només manquen alguns tràmits burocràtics que 'de ben segur es podran resoldre abans del primer torneig oficial previst'.

El proper 10 de setembre el Torneig Rolex, organitzat per Sports Hotel i amb participants convidats, serà el primer torneig oficial que se celebrarà a Andorra. Així, els resultats de la competició podran pujar o baixar el handicap dels jugadors. El següent torneig oficial previst per a aquesta temporada serà el Torneig Pirineus, que a diferència del Rolex és obert als participants, i que està previst que es realitzi amb una primera part de nou forats, es faci una pausa per gaudir d'una barbacoa, i després es continuï amb els altres nou forats. Aquest es durà a terme amb la col·laboració de Fontanals Golf de la Cerdanya, Aravell Golf de la Seu d’Urgell i el Golf de Font-Romeu.

Segons ha explicat Patrícia Moya, el par del Grandvalira Golf és 33 cops. Pel que fa a l'slop que defineix la dificultat del camp i influeix a que els jugadors vulguin participar en més tornejos per apujar el seu handicap, ha indicat que encara no els l'han comunicat, però que els han avançat que "està bé".

La responsable del camp de golf ha explicat que a partir d'ara tots els tornejos que es facin seran oficials, tot i que de moment no s'entrarà dins de cap circuit. Actualment es treballa en aconseguir un programa informàtic que permeti realitzar estadístiques dels jugadors, tant dels participants en tornejos com dels visitants.

Aquestes competicions influiran a atraure més jugadors al camp més alt d'Europa, segons Moya, que confia poder superar les xifres d'afluència d'aquesta temporada, que per ara són similars a les de l'any passat. Tot i això, el nombre d'alumnes de l'escola de golf sí que ha augmentat respecte a la temporada passada, i enguany s'ofereixen diversos cursos dirigits a tot tipus de públics.

La valoració d'aquesta temporada, per tant, és positiva. Moya apunta que es tracta d'un camp consolidat on els visitants han valorat les millores que s'han fet recentment, i assegura que en comparació amb altres camps propers 'és el més cuidat'.

.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT