PUBLICITAT

La UCE proposa a la SAC pel premi Canigó 2012

  • La distinció de Prada ha estat concedia aquest any a Jordi Pujol i Òmnium Cultural
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mach conversa amb Antoni Pol, també de la SAC, durant la diada a l'UCE Foto: TONY LARA

La Societat Andorrana de Ciències (SAC) serà candidata als premis Canigó de l'any vinent. El guardó és la principal commemoració que concedeix la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a tots els que amb la seva tasca contribueixen a desenvolupar la llengua i cultura catalana.

L'anunci el va realitzar el rector de la UCE, Jordi Sales, durant la salutació que va realitzar a tots els participants de la Diada andorrana celebrada aquest dissabte a la Universitat de Prada de Conflent. Sales va voler donar les gràcies a la SAC, l'organitzadora, per haver ajudat a fomentar «l'esperit de Prada».

La presidenta de la SAC, Àngels Mach, va mostrar-se agraïda per aquesta distinció per part dels organitzadors de la UCE tot i que va exposar que no són els premis els que els fan continuar amb la seva presència a Prada. Estar nominat a aquests guardons, però, són la cirereta del pastís a l'edició que se celebrarà l'estiu vinent, ja que es commemora la 25a Diada andorrana a la localitat francesa. La SAC encara està tancant l'edició d'aquest any, tot i que Mach va reconèixer que cara l'estiu vinent prepararan alguna cosa especial per commemorar aquesta xifra rodona.

El premis Canigó es concedeixen a aquells que es distingeixen dins del món cultural català. Hi ha dues categories: entitats i persones. La UCE els concedeix des de l'any 1992, i personalitats com Lluís Maria Xirinacs, Eliseu Climent o Joaquim Maria Puyal i entitats com el Centre Excursionista de Catalunya o la Federació Escola Valenciana han estat guardonats.

Aquest any s'han repartit quatre guardons: Dissabte el van rebre l'Escola Arrels i a Mossèn Antoni Nughes, mentre que avui, durant la clausura de l'UCE, seran distingits l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i Òmnium cultural.

Menys pressupost / Malgrat la celebració del quart de segle de la Diada Andorrana, serà el pressupost de l'any vinent el que marcarà l'envergadura d'aquesta efemèride. La SAC també es veu afectada per la reducció del 25% de les subvencions anunciada pel Govern. Mach va manifestar que amb el pressupost actual, «només poder mantenir les sis línies de projectes que realitzem cada any ja és una celebració».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT