PUBLICITAT

El consum d'energia mensual es manté estable, tot i el retrocés interanual

  • El consum total d'energia durant el mes de juliol va ser de 20.657 TEP
EL PERIÒDIC
ESCALDES

Periodic
Inatge d'una gasolinera Foto: ANA

Les Tones Equivalents de Petroli (TEP) que es van registrar el mes passat, 20.657, representen una tendència mensual estable i un nou retrocés moderat pel que fa a la tendència interanual (-2,4%), tot i que inferior al registrat durant el mes de juny (-4%). Pel que fa a l'energia elèctrica, el consum del mes de juliol va ser de 41.218 MW/h (Megawatts per hora), mantenint-se estable la tendència mensual i registrant un lleuger retrocés l'interanual (-1,8%), també inferior al del mes anterior (-2,3%).

Les dades mostraven que el consum d'energia es va mantenir estable respecte al mes de juny, i va retrocedir moderadament en el diferencial interanual (-2,4%), tot i que amb una variació inferior a la registrada durant el mes de juny (-4%).

El descens del consum de fuel domèstic en termes interanuals (-12,6%) és la causa principal del retrocés del consum total d'energia al país. Només el consum de gasoil de locomoció mostrava una tendència creixent durant els últims mesos, concretament un 2,3% al juliol. D'altra banda, el consum d'electricitat és el que en general presentava major estabilitat durant els darrers mesos, malgrat que en la referència interanual s'observa un lleuger retrocés del -0,8%. Segons Estadística, el consum de gasolina també es pot valorar com a estable, tot i que en llindars inferiors als registrats els anys precedents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT