PUBLICITAT

Rafel demana un programa conjunt de dinamització turística

  • El director de Vallnord afirma que cal destinar diners a acollir competicions i festivals
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ciclistes a Vallnord per participar a la Copa del Món de BTT, que l'estació voldria recuperar Foto: TONY LARA

El director general de Vallnord, Martí Rafel, va lamentar ahir que no es dissenyi un programa nacional de dinamització turística, ordenat i estructurat, amb un calendari únic d'esdeveniments, i en el que es defineixin les inversions a fer en aquest camp. Rafel, que sempre ha cregut en els esdeveniments esportius i culturals com a pols d'atracció i claus de la projecció del país a l'exterior, va assegurar que Andorra, «per infraestructures i experiència està capacitadíssima» per acollir competicions de nivell internacional, i considera necessari establir aquest pla per continuar atraient turistes.

Aquest programa de dinamització, que s'hauria de fer amb l'acord dels diferents agents turístics del país –evidentment incloent el Govern i els comuns–, hauria de definir la imatge que es vol projectar d'Andorra, el tipus de turista que es vol atreure i els passos a seguir per assolir aquests objectius. Aquest pla nacional de turisme també hauria de servir per prioritzar les inversions de promoció i en esdeveniments, establint «un calendari únic per no trepitjar-nos», va comentar el director de Vallnord, tot lamentant la manca de coordinació en l'organització d'esdeveniments al país.

Per Rafel, la inversió en un programa d'activitats de dinamització turística és necessària, i es fixa en l'organització d'altres destinacions. Les destinacions que funcionen bé, «totes hi inverteixen», va afirmar, tot apuntant que Asten, «destinació de referència d'esquí», té un programa d'esdeveniments important i no descuida aquesta vessant.

La demanda del director general de Vallnord és en resposta a la pèrdua del Big Snow Festival que els darrers dos anys havia acollit el poble d'Arinsal i que portava al país al voltant d'un miler de joves britànics. Tot i que Rafel pensa que tampoc és una gran pèrdua, i menys a nivell de l'estació d'esquí que dirigeix, sí creu que 50.000 euros era un «preu raonable» per acollir l'esdeveniment. En aquest sentit, va comentar que per acollir qualsevol esdeveniment cal una inversió monetària –ja que Andorra, «per infraestructura i experiència» ha demostrat estar més que capacitada per exercir d'amfitriona–, i que cal valorar aquests esdeveniments en la «seva justa mesura» i tenint en compte el retorn directe que puguin generar –ocupació hotelera i despesa que puguin tenir els visitants en motiu de l'esdeveniment concret– i el retorn en la presència als mitjans de comunicació estrangers i de la imatge del país projectada.

En aquest sentit, sí que considera lamentable deixar-se escapar l'organització de proves de la Copa del Món de BTT, i que per qüestions econòmiques no es pugui demanar a la Unió Ciclista Internacional (UCI) que alguna d'aquestes torni a tenir com escenari les muntanyes andorranes.

EL CALENDARI DE VALLNORD / Mentre no arriba la definició del programa nacional de dinamització turística i el corresponent calendari únic d'esdeveniment, Vallnord segueix el seu camí i la seva aposta per albergar diferents competicions. Rafel va comentar que per aquest hivern, el programa d'esdeveniments anirà «en la línia de l'any passat», tot destacant que el que era la Copa d'Andorra d'esquí de Muntanya tornarà a figurar dins el calendari de la Copa del Món. Vallnord acollirà una Vertical Race a Arinsal, i la prova de la Font Blanca. De la mateixa manera, el director general de Vallnord es va mostrar orgullós que El Dorado passi a tenir la «màxima categoria» –quatre estrelles, quan l'hivern passat estava catalogat com de tres– de les proves del Free Ride World Qualifier. En aquest cas, també és qüestió de diners que aquesta prova no passi a ser de la següent categoria –la màxima–, el circuit del Free Ride World Tour. Així mateix, tornaran a Andorra el Philpark Pata Negra by Wilkinson i el World Roockie Festival.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT