PUBLICITAT

Interior treballa en un sistema integrat d'emergències

  • Vila visita el 112 de Castella i Lleó per analitzar-ne la seva aplicació al país
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

El ministre d'Interior, Marc Vila, va visitar ahir les instal·lacions del Servei d'Emergències de Castella i Lleó 112, on va estar guiat pel conseller de Sanitat de la Comunitat Autònoma, Antonio María Sáez Aguado i pel conseller de Foment i Medi Ambient, Antonio Silván. El motiu de la visita ministerial va ser agafar idees per poder crear un centre de característiques similars al Principat.

El 112 castellanolleonès és l'únic de la península que integra totes les emergències: sanitat, serveis de bombers, policia i unitat militar d'emergències. Gestiona una mitjana de 700 incidències al dia, oferint una resposta en un temps inferior a set segons de mitjana. En total ha gestionat més de 180.000 incidències des de principis d'any.

Aquest sistema de treball ha cridat l'atenció al Ministeri d'Interior andorrà, malgrat que ahir Vila va reconèixer que seran les limitacions econòmiques les que determinaran com es pot tirar endavant una instal·lació d'aquestes característiques al país. Vila va assegurar durant la visita que cerquen un sistema més integrat i eficaç que l'actual, per augmentar la velocitat i facilitar també al ciutadà l'atenció en cas d'accidents.

A més de l'interès andorrà, durant la visita Silván va assegurar que també han demanat informació països com Rusia, Xile i els Emirats Àrabs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT