PUBLICITAT

Inici esperpèntic del River: descans i dos partits fora

  • La FEB fa públic per fi el sorteig del calendari de la lliga, que arrencarà el 7 d'octubre
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya demana explicacions a l'àrbitre en la final de la Copa LEB Plata contra el Clavijo, al gener a la Rioja Foto: TONY LARA

La Federació Espanyola de Bàsquet va realitzar ahir, per fi –amb tres setmanes de retràs–, el sorteig del calendari de cara a la temporada 2011-2012 i l' atzar ha salpicat el River de mala manera. L'equip de Joan Peñarroya viurà un inici de lliga esperpèntic. Finalment la FEB ha decidit no fer cas a la proposta dels clubs liderada pel River de començar el 14 d'octubre i ha fixat la primera jornada de la LEB Plata per al 7 del mateix mes. Precisament el River, però, tindrà descans i per si això fos poca cosa la segona i la tercera jornada jugarà a domicili.

Per començar l'organisme que presideix José Luís Sáez va obviat la sugerència d'alguns dels 13 clubs de la tercera categoria del bàsquet espanyol que demanaven començar el 14 d'octubre. Segons Francesc Solana l'argument per arrencar una setmana abans es deu a que els que ho demanaven eren minoria: «A la reunió que vam tenir els clubs el divendres passat 11 estavem d'acord en començar la segona setmana però només sis [River, Corunya, Ourense, Oviedo, Lan Mobel ISB i Àlava] van enviar l'escrit a la Federació. Com érem minoria no l'han aprovat», va raonar ahir el director general del River.

L'altre punt que s'ha ignorat pel mateix motiu és el del sistema de competició: Puja el primer de la fase regular, que acabarà el 27 d'abril i disputen el play-off d'ascens del segon al novè, començant pels quarts de final al millor de tres partits, i la semifinal i la final a cinc. «Havíem demanat diverses propostes: que el juguessin del segon al cinquè i haguessin dues rondes, que juguessin del segon al novè però el segon i el tercer passessin a les semifinals...» Però això tampoc ha estat acceptat per la FEB i Solana no descarta que els clubs decideixin no jugar vist que la no escolta les peticions dels clubs. «És possible. Quan tornin els directius, que ara estan a l'Europeu, esperem reunir-nos per parlar», va afegir Solana.

EL NOVÈ JUGA PLAY-OFF D'ASCENS / La temporada per als finalistes del play-off finalitzarà, si s'arriba al cinquè partit, serà el 10 de juny. Destacar del calendari que durant la fase regular no es jugarà cap jornada entre setmana –tret del divendres–, que l'aturada nadalenca serà de tres setmanes –del 16 de desembre al 8 de gener– i que la Copa LEB Plata serà el 28 de gener, com sempre entre el primer i el segon classificat a l'acabament de la primera volta, que serà el 13 de gener, en el cas del River amb partit a la pista del Tenerife.

El River començarà els entrenaments de la pretemporada entre l'1 i el 5 de setembre, segons va avançar ahir Peñarroya a aquest rotatiu. I dues setmanes abans de l'inici de la LEB Plata –el cap de setmana del 24 i 25 de setembre– es jugarà la Lliga Catalana. Sobre els amistosos el River de moment té tancat un el 15 del pròxim mes davant el Bizkaia Bilbao Basket, que estarà d'estada a Andorra. «El problema que tenim pr començar amb descans és que la setmana abans a l'inici de la lliga serà difícil trobar rival per jugar algun amistós. No agrada gaire veure com ha anat el sorteig del calendari... No ens queixarem però no és normal en una categoria professional», va indicar un Peñarroya indignat però resignat, mesurant les paraules i sense ganes de crear més polèmica amb una FEB que organitza les coses tard i malament. Poc digne d'una de les millors lligues del món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT