PUBLICITAT

Arinsal perd el Big Snow perquè Andorra Turisme no inverteix

  • Vallnord no descarta tornar a acollir el festival i té altres operadors interessats en orgarnitzar-ne aquest any
LAIA F. MAROT
ESCALDES

Periodic
Una de les actuacions de música electrònica del Big Snow Festival a Arinsal (Vallnord) Foto: EL PERIÒDIC

La tercera edició del Big Snow Festival no tindrà lloc a Andorra. Aquest esdeveniment musical abandona les seves arrels i després de dos anys a Arinsal, el proper hivern passarà a Kopaonik, a Sèrbia. L'operador que organitza el festival, Thomas Cook, va prendre la decisió de canviar la localització aquest any «per la manca de confirmació de l'aportació de 50.000 euros d'Andorra Turisme», segons va explicar ahir el director de Vallnord, Martí Rafel. L'esdeveniment «tenia altres pretendents», i finalment, s'ha decidit per Sèrbia.

«Clients addicionals, una gran campanya publicitària que beneficiava al Principat i l'oportunitat de col·laboració amb un operador de la dimensió de Thomas Cook», són alguns dels avantatges que el festival aportava a Andorra i a Vallnord segons Rafel. Els dos anys que aquest esdeveniment de música electrònica es va fer a Arinsal, va atreure a més de mil persones. «És una llàstima, era una molt bona promoció».

Tanmateix, el director de Vallnord va assegurar que «el fet que Thomas Cook no organitzi el festival no afectarà als turistes que ens porten habitualment», i va afegir que van rebre una carta dels màxims responsables de l'operador en la qual s'agraïa la col·laboració i l'èxit que va tenir el festival els anys anteriors. La relació amb l'operador és bona i potser a Sèrbia el festival no té tan èxit, així doncs, «la porta no està tancada» a un possible retorn, va concloure Rafel. A més, Vallnord compta ja amb altres operadors interessats en organitzar festivals aquesta temporada.

big snow festival / Aquest esdeveniment, on els grups musicals i la música electrònica són els protagonistes, va néixer fa dos anys a Arinsal, on en les seves dues edicions va aconseguir atreure cada primavera a milers de joves britànics, en la seva majoria esquiadors debutants, que barrejaven la música a la tarda amb les pistes d'esquí al matí. Tal va ser l'èxit, que la majoria dels assistents del primer any, van repetir al següent.

L'edició d'aquest any se celebrarà del 23 al 29 de març, i comptarà amb l'ajuda dels organitzadors de l'EXIT festival en la localitat de Novi Sad (Sèrbia), un dels esdeveniments musicals més importants a nivell internacional

la nova destinació / Segons informava nevasport.com, Kopaonik actualment no està inclosa en cap catàleg d'operadors turístics del Regne Unit, encara que va ser una destinació molt popular als 90, quan pertanyia a la desapareguda Iugoslàvia. Després va arribar la guerra dels Balcans i l'estació va caure dels catàlegs. En tots aquests anys el Govern de Sèrbia ha fet un enorme esforç per modernitzar les seves estacions. Una empresa pública s'ha fet amb el control dels millors centres hivernals, i cada any inverteix fortes sumes per crear una destinació de turisme d'esquí important a Europa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT