Òscar Casal acaba tretzè en les World Series a Colorado

• La cinquena ?race' del calendari del Mundial aplega 1.800 participants
MONITOU

Marc Casal (dorsal 52) en la Pikes Peak Ascent 2011 Foto: EL PERIÒDIC

El gran dels germans Casal, Òscar, va ser un dels protagonistes destacats de la cinquena race de les Skyrunner World Series que es va disputar la matinada de dissabte a diumenge en horari andorrà a Colorado (els Estats Units). La clàssica ascensió al Pikes Peak va aplegar 1.800 corredors, una autèntica bogeria, i el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va aconseguir la tretzena posició. Un resultat magnífic com ho va ser també el del seu germà Marc, que va creuar la línia d'arribada en el divuitè lloc.

Tots dos tenien com a objectiu superar els resultats de la darrera prova a Canazei (Itàlia); Òscar havia estat el 24è i Marc el 36è. La sortida de la carrera es trobava al Poble de Manitou –a 1.920 d'altura– i els atletes havien de recórrer 21 quilometres, tots d'ascensió, fins arribar al cim del Pikes Peak –a 4.302 metres– per la qual cosa hi havien 2.382 metres de desnivell positius . Però els dos germans van realitzar una cursa molt bona adaptant-se a les condicions de la carrera. En els primers quilòmetres el més important era agafar posicions còmodes degut a l'altíssim nombre de participants i a que el camí era massa estret per a tanta gent. Després la dificultat estava en la fortíssima calor passats els 3.000 metres d'altura.

Òscar va fer una marca de 3h 35min 25s, 6min 30s més que Marc i va acabar a gairebé una hora i mitja del guanyador, el corredor americà Mario Macias. Amb aquest resultat el gran dels Casal se situa dotzè en la classificació general, amb 182 punts bruts i a només dos del top-ten.