PUBLICITAT

Es multipliquen per tres els usuaris d'internet via mòbil

  • Els consumidors és connecten cada vegada més per oci, feina o per navegar per les xarxes socials
LAIA F. MAROT / JOSEP CAPELL
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Infografia: Josep Capell

L'increment d'utilització del telèfon mòbil per connectar-se a internet ha estat notable en el darrer any, tal i com mostren les estadístiques d'Andorra Telecom; concretament, s'ha multiplicat per tres. El mes de juliol de 2010, només 803 clients feien ús del mòbil per connectar-se a la xarxa, en canvi, a finals del mes passat, el nombre d'usuaris era de 2.633, ja fos per connexions esporàdiques o regulars.

Andorra Telecom atribueix el notable creixement al llançament dels Forfets Mobiland, una modalitat de telefonia mòbil posada al mercat el setembre de 2010 i que ha tingut una bona acollida (amb 7.371 usuaris a finals del mes de juliol). Quatre de les sis modalitats d'aquests forfets ofereixen un paquet de dades per connectar-se a internet, que han permès abaratir les tarifes i potenciar l'ús del mòbil com a eina de navegació, tot i la diferència de preus que presenta en comparació amb les companyies dels països veïns.

INDICADORS DE CONSUM / Un altre indicador que posa de relleu la bona salubritat d'aquest ús és la despesa mitjana de megabytes mensual, que en un any, s'ha multiplicat per 2'5. El juliol de 2010 el consum de megues mig era del 23,7%, mentre que el mateix mes de 2011 era de 58'9 %. Aquesta dada denota no tan sols que cada cop més gent navega per internet amb el mòbil, sinó que també es fa un ús molt més intensiu o si més no, regular.

ÚS DE LA XARXA / Si es divideix per franges de consum, les dades extretes posen de manifest que un 35 % del total (926 clients) va fer un ús esporàdic del consum de dades, ja fos per consultar el correu electrònic o per fer la recerca d'un telèfon a la guia.ad. Un 16 % va fer una despesa de fins a 20 megues, que suposa un ús més regular. Una de les dades més interessants ve donada pel 49 % restant, que utilitza la consulta a la xarxa a través del mòbil de manera més intensa. D'aquests últims, un 25 % va consumir fins a 100 megues mensuals i el 24 % restant, va passar d'aquesta xifra.

Aquesta informació posa de manifest que hi ha una part important del total que utilitzen les dades de manera regular per connectar-se a internet, ja sigui per oci, per feina o per navegar per les xarxes socials i comunicar-se.

És important tenir present el consum de megues que l'usuari fa habitualment i escollir la tarifa més adequada, ja que per excedir-se en el límit, Telecom cobra 0,50 € per mega, o en el cas de no tenir internet contractat, 1,50 € cada vegada que es conecta el mòbil al GPRS. Per fer-se'n una idea, si l'usuari decideix parlar per whatsapp i enviar alguna foto (aprox. 1.5 Mb), navegar per internet i descarregar-se algun vídeo de Youtube (aprox. 6 Mb), també es descarrega un joc per fer alguna partida (aprox. 3 Mb de mitja) i finalment es descarrega un APP (1.5 Mb), en un dia pot consumir amb molta facilitat 12 Mb.

Internet al mòbil és un dels mercats en expansió a nivell mundial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT