PUBLICITAT

La victòria es resisteix als andorrans en el ral·li de Ferrol

  • Sisena posició de Vinyes en 2RM per una punxada i de Carchat en la Suzuki Swift per una sortida de pista
EL PERIÒDIC
FERROL

Periodic
El ral·li del Ferrol. Al cos de l'article, Carchat, derrapant de manera espectacular amb l'afició de fons, durant l'especial nocturna de divendres, a la galeria Joan Vinyes agafa un revolt aixecant terra amb la roda del darrera i Amàlia superant un tram de terra. Foto: el periòdic

el Ral·li del Ferrol, la quarta prova del campionat d'Espanya de l'especialitat sobre asfalt, no va tenir cap guanyador andorrà per ben poc. Joan Vinyes i Joan Carchat tenien la victòria a l'abast, però aquesta es va resistir. Les males condicions de les carreteres sobretot per la brutícia i la dificultat en sí dels traçats sumats a la forta calor van perjudicar de tal manera els pilots andorrans que amb tot a favor van acabar amb un sisè lloc de Vinyes en 2RM i un segon de Carchat en la Copa Suzuki Swift.

Joan Vinyes (Suzuki Swift 1600) portava una temporada immaculada fins ahir, que va baixar l'esglaó a excel·lent. Després dels triomfs aconseguits a Vila-Joiosa, Canàries, Rias Baixas i Ourense el pilot andorrà anava com un tir en busca d'una nova victòria en l'inici de la segona part de la temporada però es va topar amb una punxada per la qual es va haver de conformar amb la sisena posició.

Aquest resultat relleva Vinyes de la primera posició de la general enla categoria de dues rodes motrius (2RM) tot i que a més es manté de manera regular entre els deu millors de la classificació absoluta. «Començar guanyant després de les vacances sempre és important però aquesta vegada ens hem quedat a mig camí. Les carreres són així i avui ens ha tocat la part desagradable. Cal pensar que d'aquí a dues setmanes hi ha una altra cita», va comentar.

Vinyes va dominar de manera clara la primera etapa per acabar la jornada de divendres amb un marge de 31 segons respecte el segon, el seu company d'equip Anxustegi. La segona, la d'ahir, va començar amb la mateixa tendència. Vinyes continuava el seu camí triomfal superada l'especial més temuda (/Miño- Vilarmaior-Irixoa, 27,33 km) fins que es va produir l'incident que va marcar el desenllaç final- Era el tram Montfero-Montfero i una punxada en la roda posteroir dreta del Suzuki va obligar Vinyes a afluixar el ritme durant 13 km. Els perseguidors el van passar i Anxustegi li ha robat el lideratge, almenys fins a Oviedo.

Joan Carchat no va poder acabar primer per una errada que el va fer sortir de la carretera però tot i ser segon va tenir una millor actuació que Pazó –va ser tercer– i d'aquesta manera recupera el lideratge en la provisional de la Copa Suzuki Swift. Ara el pilot del prograja júnior de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) suma 85 punts i el gallec 79.

«És que no sabem anar lents», es va justificar Carchat després de tirar per terra un ral·li que tenia coll avall per guanyar. Va marcar quatre scratch en les dues jornades i des del primer moment va demostrar que entre ell i el pilot local Pablo Rei estaria el guanyador. Després d'una primera jornada de divendres en què tots dos van acabar separats per un segon l'andorrà va comenár de la millor manera el dissabte, treient més de 40 segons el seu rival en la primera especial (Miño-Vilarmaior-Irixoa). Carchat ho tenia tot a favor però en la segona passada per aquest tram, amb molta brutícia al terra i poca visibilitat, va agafar l'interior apunrant tant que va acabar a la cuneta, encallat. Els propis espectadors que hi havien per la zona el van ajudar a sortir per continuar, però ja havia perdut el primer lloc i en la darrera etapa no el va poder recuperar. «Només calia assegurar però he volgut anar a fons i ...», deia un Carchat ambiciós però ahir sense sort.

Amàlia Vinyes, que també era a la línia de sortida de la Copa Suzuki Swift, de nou va acabar lluny de les posicions capdavanteres. La pilot de Baporo Motorsport, però, no va tenir cap incident amb el cotxe en un dels ral·lis més exigents del calendari del 2011 i va poder acumular més quilòmetres de rodatge en la seva primera avengura en el món de l'Espanyol de ral·lis.

Amàlia va obtenir un onzè lloc que a ella la satisfà «en general», basant-se en la dificultat de l'asfalt i en les dificultats que té per interpretar les notes del seu copilot, Aintzane Goñi. Ella, que està immersa en Copa de Resistència, no serà a Oviedo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT