PUBLICITAT

Els tres referents futbolístics del país se citen en el Lamelas

  • Andorra, Matecosa i Pidasa afronten la competició amb el repte de guanyar-la i d'agafar ritme de competició
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mejías (de blanc) aixeca una pilota amb el genoll per evitar que li robin la pilota, en l'amistós de l'Andorra contra l'Engordany el dimecres passat Foto: ÀLEX LARA

Avui hi ha en joc un torneig triangular especial. Es tracta del Memorial Lamelas que es juga des de fa tres anys en memòria d'un dels personatges més arrelats a la història del futbol andorrà que a més enfrontarà de manera exclusiva a les tres entitats més representatives del país. Matecosa Sant Julià, Pidasa Santa Coloma i l'equip organitzador, l'Andorra, es medeixen avui entre ells amb el primer títol en joc de la temporada –tot i que sigui de caire amistós– a partir de les sis de la tarda a Aixovall.

A la mateixa hora, al complex esportiu d'Encamp,els jugadors a prova de l'Hotels Plaza afronten el darrer examen per convèncer Xavier de la Rosa de que tenen un forat en l'equip de cara a la pròxima temporada. Serà contra el Barça B, que està de pretemporada a Andorra i que serà un dels rivals del conjunt tricolor en la Segona Divisió espanyola de futbol sala.

FUTBOL: El Lamelas cita els tres millors del país.

Els tres il·lustres del Principat estan citats avui a Aixovall a les sis de la tarda per disputar-se el torneig triangular Memorial Jordi Lamelas que organitza l'Andorra amb el Matecosa Sant Julià i el Pidasa com a adversaris de luxe.

Un encontre únic que no deixa d'estar emmarcat dins de la preparaciço de la pretemporada de tots tres equips, malgrat que cap d'ells renuncia a aixecar la Copa de campió. Així ho va confirmar el director esportiu del Matecosa, Patri González, qui va dedicar unes paraules al que va ser company seu de vestidor: «Estem encantats de jugar-lo un any més. Lamelas va ser company meu al gloriós Principat, era un amic lauredià i tenir la possiibilitat de jugar el trofeu que porta el seu nom és un plaer per a nosaltres», va assegurar. «De fet sempre que ens vulguin convidar vindrem encantats», va sentenciar picant l'ullet al gerent de l'Andorra, Emili Puig.

El campió de Copa i sotscampió de la Lliga Nacional acaba de tancar el fitxatge de l'internacioal Xavi Andorrà i segons Patri jugarà a Aixovall «amb tota la plantilla» malgrat ser aquesta la primera setmana que porten d'entrenaments. «És bo que agafin ritme de competició i aquí hi ha la representació al màxim nivell del futbol andorrà».

El Pidasa està plagat de baixes entre les quals hi ha la del nou entrenador, Luís Blanco, que va aterrar al club dies abans de les semifinals de la Copa Constitució 2010. El seu ajudant, David Rodríguez, va jugar la primera edició i en aquesta tercera seurà a la banqueta del campió de Lliga en un repte que afronta «amb un enorme orgull». L'equip colomenc estarà format principalment per jugadors del filial com ara Telmo alves, Dani Ribeiro, Chandri, Àngel i d'altres. Detacar com a baixes de pes Juli Sánchez, Beto, Chancha i el lesionat de gravetat Manolo Jiménez.

Per últim Richard Imbernón no va amagar que afronta el triangular com «un entrenament més». buscarà donar minuts als 15 jugadors dels que disposa per primera vegada de Jöel, Ludo i Toscano.

El primer partit el jugaran Matecosa contra Pidasa, el perdedor s'enfrontarà a l'Andorra en el segon partit i el guanyador, en el tercer.

 

FUTBOL SALA: Últim exàmen a l'Hotel Plaza

Avui és el darrer dia perquè Xavier de la Rosa decideixi quins dels cinc jugadors que estan a prova s'han guanyat un contracte per a la pròxima campanya amb l'Hotels Plaza Andorra . El tècnic andorrà s'ha fixat aquest dia com a límit per acabar de tancar la plantilla de la qual disposarà amb la intenciót també de donar opcions als descartats de que puguin buscar equip abans de que acabi el termini de fitxatges.

De la Rosa acabarà de convèncer-se amb l'amistós que hi ha a les sis de la tarda al poliesportiu d'Andorra, davant un Barça B Alusport amb el qual es trobarà en la lliga a la Segona Divisió que està al país d'estada de pretemporada des del diumenge de la setmana passada.

Recordar que els dos internacionals romanesos , que van arribar dimarts al Principat, formen part dels jugadors que estan a prova juntament amb Diego Heredia, Toni González i Riccotti. Yuki ja és tricolor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT