PUBLICITAT

La incongruència de l'article 47

  • Els comuns recaptaran els deutes amb el Govern
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Casals, ahir durant el Consell Foto: EL PERIÒDIC

La polèmica pel contingut del pla de gestió de la Vall del Madriu està servida. Detractors i defensors plantegen les seves idees, a l'espera de quin serà el posicionament definitiu de la Unesco. Però hi ha un article que més que controvèrsia genera sorpresa. «L'incongruent» article 47, tal i com el va definir Casals.

«No l'entenc, ¿me'l podeu explicar?», va demanar ahir el conseller. El secretari del Comú li va respondre: Quan una persona amb propietats a la vall del Madriu té un deute amb el Govern, podrà commutar aquests béns per pal·liar-lo. Però no li donarà al Govern, sinó als comuns. És a dir, saldarà el seu deute amb l'Executiu pagant als comuns. I com que les competències de la vall les tindran les corporacions, no hauran de transferir-ho al Govern. Resum, l'Administració central «cobrarà els deutes a través d'un tercer per finalment no cobrar-los», va lamentar Casals.

Va ser llavors quan Capdevila va prendre la paraula al secretari. No va negar aquesta extravagant teoria del conseller de l'oposició. Però el va advertir que, fos racional o no, «és el que diu la llei de finances comunals». És a dir, incongruent o no, legal i inclòs a un dels texts centrals pel que fa a la gestió dels comuns. Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT