PUBLICITAT

Crèdit revalida la posició en el 'Top 1000 World Banks'

  • L'entitat és la número 667 i encapçala la llista dels bancs andorrans
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Seu central de Crèdit Foto: TONY LARA

Crèdit Andorrà manté una òptima posició en el rànquing Top 1000 que elabora anualment The Banker, la prestigiosa publicació financera del Grup Financial Times. L'entitat ocupa la posició 667, encapçalant la llista dels bancs andorrans, segons va informar ahir a través d'un comunicat. Malgrat la difícil situació econòmica internacional, els resultats obtinguts al tancament de l'exercici 2010 consoliden a Crèdit Andorrà com un dels bancs més sòlids i solvents del panorama financer i reflecteixen una capacitat de resistència molt elevada davant els escenaris més negatius.

El Top 1000 publica anualment la llista dels 1.000 primers bancs del món en funció de la seva capitalització. Aquesta classificació és de les més valorades internacionalment, ja que avalua les fortaleses financeres de les diferents institucions. La posició de Crèdit Andorrà confirma la seva posició privilegiada en el concert internacional, i com a banc de referència al Principat d'Andorra.

CRITERIS DE L'AVALUACIÓ / Per a l'elaboració del rànquing, The Banker valora principalment la capitalització (els fons propis) de cada banc per poder establir el grau de solvència. En relació a aquest punt, Crèdit Andorrà lidera el sector de la banca a Andorra amb un total de 632 milions d'euros. La publicació té en compte les dades referents a la ràtio TIER 1.

Aquesta ràtio compara els recursos propis d'un banc amb els actius ponderats per risc, d'acord amb els estàndards internacionals de Basilea. A 31 de desembre del 2010, Crèdit Andorrà comptava amb una ràtio TIER 1 del 15,44%, coeficient que supera els mínims establerts (6%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT