PUBLICITAT

Delgado: «s'ha acabat la tendència que tot és gratis»

  • El nou president buscarà les modificacions necessàries per mantenir el sistema
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El nou president de la CASS, Josep Delgado Foto: ÀLEX LARA

el nou president de la CASS, l'economista Josep Delgado, va afirmar ahir que la tendència actual que «tot és totalment gratis i no es racionalitza, s'ha acabat». Delgado va indicar que no hi ha diners per mantenir aquesta línia i que per això la seva tasca serà trobar quines reformes cal fer per mantenir el sistema i poder garantir als ciutadans que rebran les seves pensions i tindran accés a un sistema sanitari subvencionat per l'Estat. D'altra banda, va manifestar que encara la nova etapa com un repte «extraordinàriament difícil».

L'economista Josep Delgado va ser nomenat president del consell d'administració de la CASS el passat dimecres, i, tot i que va informar que encara no ha tingut accés a les dades necessàries per fer una anàlisi de la situació, sí que va avançar que la seva tasca serà trobar quines modificacions són necessàries.

Delgado va indicar que l'objectiu sempre serà donar viabilitat a la CASS per assegurar que en el futur es pugui accedir a la sanitat i poder garantir les pensions de jubilació.

LES MODIFICACIONS/ Pel que fa a aquestes reformes que s'hauran de fer, Delgado va dir que caldrà optimitzar, analitzar quines prestacions es poden retallar i quins preus es poden renegociar, però que el que està clar és que «la tendència actual que tot és gratis i no es posa racionalització, s'ha acabat», perquè no hi ha diners per mantenir-ho, informa l'ANA.

D'altra banda, va assegurar que totes les reformes que es facin seran pel bé dels ciutadans ja que «la factura no ens la paga ningú». I per tant, si s'acumula dèficit, al final l'acaba pagant el Govern a través de les contribucions dels treballadors i empresaris, i així doncs «els perjudicats són també els ciutadans».

Delgado va assegurar que en les properes setmanes es podrà fer una anàlisi més acurada de la situació i veure l'origen del dèficit, i que el món sanitari en general s'haurà de coordinar per trobar el model de viabilitat.

Personalment afirma que encara l'etapa com un repte «extraordinàriament difícil» i que entén que el seu perfil d'economista encaixa com a president de la CASS, especialment en aquest moment complicat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT