PUBLICITAT

Els exàmens van arribar a Barcelona i van perdre's a l'enviar-se a Cambridge

  • L'empresa de transports té la confirmació formal de l'arribada de 3 caixes a la ciutat comtal des d'Andorra
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alumnes realitzen un examen d'anglès Foto: JOSEP GARCIA

Els més de 200 exàmens de nivell d'anglès de la Universitat de Cambridge que van realitzar els alumnes a Andorra van arribar a Barcelona. És a dir, la pèrdua d'aquestes proves, confirmada pel British Council, es va produir amb posterioritat. Així ho va manifestar ahir a EL PERIÒDIC l'empresa de transports encarregada de fer l'enviament d'aquests documents, tant a la ciutat comtal com seguidament al Regne Unit.

L'empresa transportista, de distribució a tot el món i amb seu també al Principat, va informar que ha rebut per part de la seu de Barcelona la confirmació de l'arribada de tres caixes provinents d'Andorra el passat mes de juny. En elles hi hauria les proves del KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test), FCE (First Certificate in English) i CAE (Certificate in Advanced English) d'alumnes de les escoles d'idiomes d'Andorra i de la Seu d'Urgell. A més, també hi havia estudiants que van presentar-s'hi per lliure.

El que va passar un cop van arribar a la capital catalana és el que manté certes ombres i que desconcerta tant les escoles d'idiomes com els propis estudiants. El British Council, entitat encarregada de gestionar els exàmens de Cambridge, homologats internacionalment, es manté hermètic pel que fa a les causes concretes de la pèrdua dels tests. El seu destí final era la Universitat de Cambridge, on havien de ser corregits. Possiblement s'haurien extraviat «o a l'aeroport o durant l'arribada al Regne Unit», van assegurar fonts de l'empresa d'enviament.

El que queda força clar, tant des de la pròpia empresa transportista com per part del British Council, és que els treballs de recerca d'aquestes proves es donen pràcticament per tancades sense cap èxit, malgrat la «intensiva recerca de les caixes extraviades», segons van assegurar des del British Council. Com a conseqüència, els alumnes hauran de repetir la prova durant el darrer trimestre d'aquest any, tot i que encara no hi ha cap data concreta, un fet que molesta els afectats, que lamenten la poca informació facilitada pels responsables durant tot aquest afer. Cal tenir en compte que vora el 10% dels estudiants necessitaven la nota per iniciar els seus estudis al setembre.

L'UDA, NOMÉS «INTERMEDIARI» / Per la seva part la Universitat d'Andorra, que té un contracte amb el British Council per a la realització d'aquestes proves, va manifestar ahir que es posiciona «donant suport als estudiants» i que l'únic paper que ha tingut en tot l'assumpte ha estat la cessió de les aules per a realitzar els exàmens. L'UdA s'ha encarregat de cobrar el cost de les proves (entre els 80 i 200 euros), que ja s'ha lliurat al British Council. Per tot, asseguren que han treballat únicament com a «intermediaris» entre alumnes i els responsables dels tests.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT