PUBLICITAT

«Fa ràbia, m'havia preparat durant dos anys»

  • Els afectats esperen resignats i prendran accions en funció de les dates per repetir la prova
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

PET, First, Advanced, són vocables anglesos coneguts per bona part de la població, especialment entre els que estudien idiomes. Alumnes que aprenen anglès, però també empreses que volen ocupar places laborals vacants, tenint en compte que aquests certificats internacionals pugen els nivells dels currículums. Fins i tot en alguns casos es fan indispensables.

Per aquests motius més de 200 persones, algunes molt joves, de menys de 10 anys, i d'altres de més grans, estudiants i adults que han de compaginar vida familiar i laboral amb l'estudi, van decidir pagar entre 80 i 200 euros per poder presentar-se a les proves. Pagar i estudiar, durant més o menys temps i amb més o menys rendiment. Però en qualsevol cas fent esforços per arribar preparats al juny, i superant els nervis de jornades maratonianes d'examen. L'escrit dura tot un dia. L'oral i el parlat es realitza en una altra jornada.

És el cas de la Maria Farran, alumna de 17 anys. S'havia preparat amb intensitat. «Per poder treure'm el First vaig haver d'anar a cursos durant dos anys», explica. I amb les conseqüents despeses econòmiques que això suposa. Al juny hi va anar preparada, «em va anar molt bé». Dos, tres o fins i tot quatre mesos després, en funció de quan el British Council decideixi repetir l'examen, no té tan clar que pugui assistir-hi amb les mateixes garanties d'èxit. I més amb unes vacances d'estiu entremig.

Per tot, la Maria va manifestar que la situació li fa «ràbia» i va lamentar la manera com va assabentar-se de la pèrdua dels exàmens. «No ens van dir res de res, i quan entrava al web per mirar la nota em deia que no es podia, vaig trucar a l'acadèmia i em van dir que no era l'única». Pocs dies després, i encara amb els nervis a flor de pell per conèixer els resultats, l'escola d'idiomes li va comunicar que s'havien perdut els exàmens. Li van facilitar un número de telèfon i poca cosa més. La poca interlocució amb el British Council es resumeix en un email on es demanava informació sobre els alumnes que necessitaven la nota per poder accedir als seus estudis aquest curs.

Toca esperar. Res més. «Jo el vull fer, he estat estudiant tot aquest temps», exposa. Esperar a saber quina serà la data. I a partir d'aquí, reclamar. Si consideren que el dia marcat coincideix amb període d'exàmens als centres escolars o amb d'altres problemàtiques, els alumnes més joves es mobilitzaran i reclamaran, asseguren. Els més grans no tindran aquesta excusa, però alguns tindran altres problemàtiques: haver de demanar permís a la feina per poder tornar a examinar-se.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT