PUBLICITAT

Delgado, escollit nou president de la CASS

  • Reunió de relleu dels membres designats pel Govern
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Josep Delgado Foto: ÀLEX LARA

El Consell d'Administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) es va reunir ahir en una sessió en què es va escenificar el relleu dels membres designats pel Govern. A més, també es va escollir el nou president, càrrec que recau en la persona de Josep Delgado.

En la reunió del consell d'administració de la CASS, Josep Delgado, Antoni Bisbal, Albert Pla i Laura Pujal van substituir Josep Maria Beal, Montserrat Ronchera, Guillem de Celis i Josep Antoni Castells –que va reemplaçar Sílvia Bonet quan aquesta va assumir el lideratge del Ministeri de Salut i Benestar. I sota la presidència encara de Beal, es va procedir a l'elecció del nou president. Els membres del consell d'administració van optar per la figura de Delgado.

PERFIL TÈCNIC / El mateix dia que el Consell de Ministres va designar els quatre membres que li pertoquen, el seu portaveu, Jordi Cinca, va destacar el perfil tècnic de les persones nomenades: dos economistes –el mateix Delgado i Bisbal–, el doctor Pla i l'advocada Laura Pujal. Uns perfils que «cobreixen tots els vessants de les modificacions que s'hauran de fer» i que ofereixen «absolutes garanties per a la reforma» que ha d'afrontar el sistema sanitari, segons va manifestar en el seu moment Cinca. Així, els economistes tindran un paper important per redreçar la situació de dèficit que presenten els comptes de la CASS –es preveu que l'actual exercici es tanqui al voltant dels 35 milions d'euros negatius i que arribi als 40 en l'exercici vinent si no s'actua amb celeritat– i a l'hora de regular el sistema de pensions. La lletrada contribuirà a la redacció de les modificacions legislatives que requerirà la reforma, i finalment el doctor en medicina donarà el punt de vista mèdic en les reformes. En conjunt, «un equip equilibrat i de professionals contrastats» que comptarà amb la feina del Consell Assessor de Salut, que elaborarà una carta dels serveis que cobreix la CASS.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT