PUBLICITAT

Enxampades mare i filla intentant passar per la frontera medicaments per valor de 3.500 euros

  • Els decomisos es van fer en menys de 24 hores durant controls a autobusos de línia
EL PERIÒDIC
VALLS DE VALIRA

Periodic
Els medicaments decomisats Foto: GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil ha enxampat en menys de 24 hores de diferència a una mare i a una filla, quan intentaven introduir a l'Estat Espanyol des d'Andorra diversos medicaments de contraban valorats en prop de 3.500 euros.

En els dos casos, les dones van intentar passar el gènere a través de l'equipatge amb el que viatjaven i que portaven en un autobús de línia regular que fa la ruta Andorra-la Seu d'Urgell. Les dues intervencions van tenir lloc a l'interior del recinte duaner de la Farga de Moles.

La primera actuació de la Guàrdia Civil va tenir lloc dimarts passat a tres quarts de dotze del matí i la segona, ahir a les 9 del matí. Davant els fets, la Policia va aixecar en els dos casos actes per un presumpta tinença de productes de contraban.

En la primera intervenció policial, els agents de la Duana van localitzar a l'equipatge de la mare, que respon a les inicials de M. P. C. F., de 50 anys, nacionalitat espanyola i amb residència a la Comunitat Autònoma de La Rioja, un total de 57 pots i de caixes, amb medicaments de diverses tipologies. La mercaderia confiscada està valorada en 2.921,73 euros.

La segona actuació va realitzar-se ahir al matí, també quan els agents espanyols efectuaven una inspecció a l'autobús de línia regular que fa el trajecte Andorra-La Seu. Durant la intervenció es va localitzar a l'equipatge de la filla, B. J. B., de 22 anys, altres 18 pots i caixes amb medicaments. En aquest cas, estaven valorats en 602 euros.

POSSIBLE EXPEDICIÓ COMERCIAL / Des de la Guàrdia Civil van informar que el comís de medicaments a la Duana pot efectuar-se per dos motius. Per una banda, per manca de recepta mèdica i per altra, perquè les portadores d'aquests productes no van realitzar la corresponent declaració per a la seva venda. En qualsevol cas, però, i tot i disposar d'una recepta mèdica, en funció de la quantitat o valor econòmic també es procedeix a confiscar la mercaderia, ja que podria tractar-se d'una expedició comercial.

En aquest darrer sentit, el juny passat van ser detingudes dues farmacèutiques del país per traslladar amb un vehicle particular diversos medicaments considerats dopants fins a Jaca (Osca) i la Seu d'Urgell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT