PUBLICITAT

El campionat d'Espanya torna després de dos mesos de pausa

  • Vinyes defensa el lideratge en 2RM al Ferrol i Carchat está a un punt del líder en la Copa Suzuki Swift
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Suzuki Swift S1600 de Joan Vinyes vola en un dels trams del certamen doble a les Illes Canàries, el passat mes d'abril.. A la galeria, Joan Carchat i Claudi Ribeiro al ral·li d'Ourense, al juny d'aquest any. Foto: FOTOESPORT

El ral·li de Ferrol, l'equador del calendari del campionat d'Espanya de ral·lis d'asfalt, reprendrà la competició aquest cap de setmana en un certamen que torna després de dos mesos de pausa. És un dels ral·lis més durs pr les altes temperatures i l'estat de les carreteres, que exigeixen un alt grau de preparació a la mecànica dels cotxes. Andorra és protagonista en aquest certamen, amb Joan Vinyes defensant el primer lloc en la categoria de dues rodes motrius i Joan Carchat buscant recuperar un lideratge que té a només un punt.

Demà a les sis de la tarda es donarà el tret de sortida amb la disputa de tres especials: Sadurniño-As Somozas –dues vegades, 17,70 km), As Somozas-As Pontes-Ortigueira (27,85 km) i Ferrol FIMO (1,74 km). Dissabte es tancarà a partir de les vuit del matí amb les especials Miño-Vilarmaior-Irixoa (27,33 km) i Monfero-Monfero (19,90 km), tots dos trams en dues ocasions.

JOAN VINYES: Ha guanyat quatre de quatre

La categoria de dues rodes motrius (2RM) del campionat d'Espanya de ral·lis té un nom propi: Joan Vinyes.

El pilot de Suzuki MotorSport (Suzuki Swift S1600) és el vigent campió i va llençat en busca de reeditar el títol. Ho demostra la seva trajectòria al llarg de l'any, amb quatre victòries en quatre ral·lis. Va imposar-se a Vila-Joiosa, la doble a les Canàries, al Rías Baixas i a Ourense –a Cantàbria no hi va córrer– per tant aquests números l'avalen per ser el gran favorit al Ferrol.

Vinyes suma 157,5 punts i té una renda de 22,5 respecte del segon classificat en 2RM, Gorka Anxustegi; Enrique Garcia, el tercer n'està a anys llum, a 64 punts.

«A Ferrol comencem de zero», va aseverar el corredor del Principat sobre la sisena prova de l'Espanyol. I són paraules certes perquè en la present edició cada corredor pot descomptar la puntuació de la pitjor cursa en cada una de les parts en què es divideix el campionat. La primera part va acabar el 19 de juny a Ourense i per a l'andorrà ha quedat descartada la prova de Cantàbria. Demà divendres començarà la segona part i de les cinc proves que hi han –el citat Ferrol, Astúries, Llanes, Sierra Morena i Madrid– podrà descartar-ne una altra per acabar retenint 8 dels 10 resultats que permet l'Espanyol.

Així doncs Vinyes és conscient que ha de prémer la tecla reset. «Amb el canvi de reglamentació serà important afrontar la segona part del ral·li amb un triomf. Aquesta és una prova diferent, de totes maneres coneixem bé les seves particularitats i, com de costum, anirem a totes», va sentenciar.

 

JOAN CARCHAT: Corre a casa del líder, Pablo Pazó

Joan Carchat té com a objectiu recuperar la primera posició que ara ocupa Pablo Pazó, amb un punt més (64 per 63) en la Copa Zuzuki Swift que compta amb set proves i totes elles puntuen. Aquesta cursa és, per tant, tan important com les altres.

El pilot del programa júnior de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) està tenint una actuació molt per sobre del que s'esperava en el seu primer any competint a Espanya. Al Ferrol, però, tindrà una dificultat afegida: corre a casa del líder i en un escenari de màxima dificultat novedós per a ell: «M'han dit que aquest no és un escenari propici per als debutants. És un traçat molt dur per a les mecàniques i per tant haurem d'adaptar-nos a tot el que ens anem trobant. En el reconeixeiment descobrirem les especials i llavors decidirem l'estratègia: si ataquem o decidim conservar...».

Aquestes paraules són habituals en la seva filosofia sobre com afrontar el seu primer any a l'Espanyol: anar carrera a carrera. «Fins ara tot ha anat molt bé però encara queda molt», va detallar amb cautela.

 

AMÀLIA VINYES: Un altre examen de preparació

Amàlia Vinyes té dos fronts oberts aquesta temporada: per una banda la Copa d'Espanya de Resistència que lidera i en la qual està centrant tots els esforços i la Copa Suzuki Swift de l'Espanyol d'asfalt, una especialitat nova per a ella en la qual s'ha iniciat en aquest 2011.

La petita dels Vinyes està molt lluny de la zona capdavantera. Ocupa el 14è lloc amb 10 punts (4 a Vila-Joiosa, abandó al Rías Baixas i 6 a Ourense) i avui afronta un dels examens més durs. «He dit en diverses ocasions que són dues especialitats diferents. En els circuits depens de tu mateix i en els ral·lis t'has de creure les notes que et canta el copilot. De vegades això costa. Crec que assolir l'entesa amb l'ajudant és bàsica per millorar cronos i apropar-te als més ràpids. Seguirem treballant per aconseguir-ho», va explicar la pilot andorrana amb la modèstia d'un aprenent.

Malgrat tot Amàlia té experiència del 2011 al Ferrol, on no va competir però si va fer algunes especials. «L'objectiu serà llimar diferències amb els primer classificats», va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT