PUBLICITAT

Una exposició fotogràfica marcarà el començament de la Nit Blanca d'Encamp

  • La iniciativa permet descobrir els monuments i museus històrics de la parròquia durant la nit i la matinada
  • Més de cinquanta fotografies antigues es podran veure contraposades amb imatges actuals
17_08_casapedra
Vista del conjunt medieval d'Encamp il·luminat. Foto: COMÚ D'ENCAMP
Encamp celebrarà aquest dijous la tercera edició de la Nit Blanca, una iniciativa promoguda pel departament de Cultura del Comú, que permet descobrir els diferents museus i monuments històrics de la parròquia durant la nit i matinada. Aquest any, com a novetat, es donarà el tret de sortida a la celebració amb la inauguració d'una exposició fotogràfica a la Sala Expo Art que porta per nom Ahir i avui, segons ha informat el Comú aquest dimecres en un comunicat.
A la mostra s'hi podrà veure un recull de més de cinquanta fotografies antigues de diferents punts concrets de la parròquia contraposades amb imatges actuals. Les fotografies antigues han estat cedides per l'Arxiu Nacional i pertanyen als fons Casa Rossell, Casa d’Areny Plandolit, Casa Cristo, distribucions APA, empresa de creació de postals d'Encamp, Guillem de Plandolit, Builles, Henri Gaussen, Labouche, Arxiu Mas de Barcelona i postals i edicions Agatha de Barcelona.

La inauguració de la mostra, que es podrà veure fins a finals d'octubre, es farà el proper dijous a la Sala Expo Art a les 22 hores. La Nit Blanca inclou quatre rutes diferents a través de les quals els assistents podran contemplar i descobrir la diversitat cultural de la parròquia. Les visites començaran a les 22 hores i s'allargaran fins a les dues de la matinada.

La Ruta 1 consisteix en la visita de l’exposició Ahir i avui a la Sala Expo Art; la Ruta 2 passarà pel conjunt medieval de Les Bons on un grup de blues tocarà música en viu i també s'oferirà una copa de cava per als visitants; la Ruta 3 serà la visita al Museu de l'Automòbil i Museu de l'Electricitat, i la Ruta 4 consistirà en una visita exterior del Comú d'Encamp, una visita al museu etnogràfic Casa Cristo i a l'església de Sant Miquel de la Mosquera.

El Comú ha informat que es posarà a disposició dels assistents un bus gratuït que sortirà cada hora des de la plaça dels Arínsols (la primera sortida serà a les 22 hores i la darrera a la una). El bus farà trajectes fins a Les Bons, així com els Museu de l’Automòbil i el Museu de l’Electricitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT