PUBLICITAT

Vénen però no compren

  • L'ocupació hotelera se situa entre el 70 i el 90%, mentre els comerciants es queixen
SELVA LÓPEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes passegen per l'Avinguda Carlemany Foto: TONY LARA

Alguns hotels van haver de posar el cartell d'«ocupat» a la porta dels seus establiments. Es tracta d'una bona notícia pel sector, ja que aquesta imatge ha estat poc habitual en el que portem d'estiu. Des de la Unió d'Hotelers d'Andorra es mostraven força satisfets amb l'ocupació que hi ha hagut durant el pont de la Mare de Déu d'Agost, que aquest any ha oscil·lat entre el 70 i el 90%. Les xifres són molt similars a les del mateix període de l'any passat, malgrat que el 15 d'agost del 2010 va caure en diumenge. L'inconvenient principal, deien, és que les reserves es fan cada vegada més a l'últim moment, cosa que «posa nerviosos» als hotelers, segons van informar ahir fonts de la UHA.

Per la seva banda, les associacions de comerciants del país van veure com l'afluència de gent als carrers no es va traduir en un increment notable de vendes. La presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), Susagna Venable, va qualificar el pont de «decebedor», ja que les vendes van ser inferiors a les de l'any passat: «Aquest any també es veia molta gent als carrers, però almenys l'any passat compraven», va lamentar. Venable va afegir que el temps «va deslluir una mica el pont», referint-se sobretot a la tempesta de dissabte passat a la tarda.

Pel que fa als vehicles que durant el pont van entrar per les fronteres del Principat, l'Agència de Mobilitat va registrar tendències força similars a les de l'any passat, amb un lleuger increment d'aproximadament mil visitants. Entre les dues fronteres els vehicles entrants van sumar un total de 49.014, dels quals 27.953 van accedir al país per la frontera del Riu Runer i 21.061 ho van fer per la del Pas de la Casa. Si bé aquest pont no va portar grans sorpreses, la primera quinzena d'aquest mes va comptabilitzar un augment considerable dels vehicles que van accedir per la frontera francesa. Les 104.201 entrades d'aquest any contrasten amb les 93.792 que es van registrar en el mateix període del 2010.

Estadístiques més fiables

El Govern i la UHA es proposen ampliar la freqüència i la mostra de les estadístiques d'ocupació del sector hoteler. A partir de setembre els establiments --formin part o no de la Unió Hotelera- proporcionaran cada mes informació al departament d'Estadística per tal de disposar de dades més representatives i actualitzades. Les primeres estadístiques correspondran al mes d'agost, segons fonts de la UHA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT