PUBLICITAT

Salvador i Folguera, obligats a finalitzar la temporada

  • L'esport de pista avança l'inici del pròxim curs per les cites de seleccions
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Sharus ?al centre? amb Salvador i Folguera als Jocs de Liechtenstein Foto: EL PERIÒDIC

Xavi Folguera i Christian Salvador s'han vist obligats a finalitzar de cop la temporada de vòlei platja degut a que el vòlei de pista ha patit un avenç en el calendari del pròxim curs, en què hi han el Preolímpic i el Mundial de seleccions.

La Federació Espanyola de Vòlei (RFEVB) ha estat la causant en decidir iniciar la Superlliga el primer cap de setmana d'octubre i no dues setmanes més tard, com és habitual cada any. Això ha provocat que els clubs de la màxima categoria del país veí com és el cas del CMA Soria-Numància al qual milita Folguera hagi avançat també el començament de la pretemporada.

Salvador no s'ha vist afectat pels canvis de data perquè el CV Andorra comença la competició domèstica de la Superlliga 2 el 15 d'octubre (al poliesportiu d'Andorra davant el CYL Palència 2012) però sense la seva parella de ball d'estiu també dóna per acabat el curs.

Davant aquesta situació –l'única parella andorrana del moment té preferència pel vòlei de pista– la Federació Andorrana de Vòlei està en procés de realitzar un projecte nou perquè sortin més jugadors de platja i no succeeixin coses com aquesta. «S'ha de replantejar tot. Apostar per la base, que surti gent jove i s'especialitzi només en el platja», va opinar l'entrenador de Folguera i Salvador, David Sharus. «Tenien pendents dues proves del World Tour a Finlàndia aquesta setmana i a Holanda la vinent. Han fet una temporada molt curta i això talla la seva progressió. Tenint instal·lacions i pressupost no podem matar el vòlei platja».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT