PUBLICITAT

Els 411 isards comptabilitzats posen en dubte la setmana de caça

  • La xifra no arriba als 432 isards del 2007, quan es va aprovar la setmana amb el nombre més reduït d'exemplars
  • Camp diu que si no es pogués fer el pla habitual, es podria plantejar un altre reduint el nombre de captures
16082011-isards
El cap d'Unitat dels Banders, Albert Pla, observa la muntanya amb un telescopi.  Foto: M. T / ANA
La setmana de la caça de l'isard, prevista entre l'11 i el 18 de setembre, no està encara autoritzada, i podria no estar-ho. Els banders van comptabilitzar un total de 411 isards entre els vedats de Xixerella, Sorteny i Ransol, el terreny de caça comú. Aquesta xifra mostra una recuperació del 7,5% respecte l'any passat, tot i que fora d'aquests vedats la recuperació és del 25,7%. La conclusió de la comissió de Seguiment de la Caça és que la cabana encara està en fase de recuperació del pestivirus que va obligar a suspendre la temporada de la caça.

El Consell de Ministres del dia 24 d'agost haurà de decidir si es pot fer aquest any la setmana de l'isard, i de moment el ministre Francesc Camp no ha volgut avançar la decisió ja que el nombre comptabilitzat se situa entre els 382 del 2010 i els 432 del 2007, que va ser l'any en que es va autoritzar el pla de caça amb la cabana més baixa dels darrers anys. Camp ha indicat que si no es pogués fer el pla de caça habitual, es podria plantejar un altre reduint el nombre de captures. 

Pel que fa als plans de caça del cabirol i el mufló, s'ha aprovat l'autorització de 100 captures per a cada espècie, la mateixa xifra de la temporada anterior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT