PUBLICITAT

Els morosos de les escoles bressol deuen 58.000 euros

  • L'augment del 10% del preu del servei genera queixes entre els pares encampadans
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Areny a la festa de graduació de l'escola bressol d'Encamp Foto: COMÚ ENCAMP

En el marc del pla d'actuació contra els deutors aprovat pel Comú d'Encamp, la consellera de Social, Olga Areny, va indicar que en el seu departament, l'únic deute pertany a les escoles bressol i ascendeix a 58.000 euros. Areny va exposar que la majoria dels morosos són gent que ha marxat del país, però que en tot cas, el Comú posarà facilitats de pagament a les persones amb dificultat. D'altra banda, i en relació a les queixes que hi ha hagut dels pares per l'augment d'un 10% del preu de l'escola bressol, Areny va reiterar que la intenció del Comú és arribar a subvencionar només el 50% del servei, i que encara estan molt per sota d'aquest objectiu.

La consellera de Social del Comú d'Encamp, Olga Areny, va explicar a l'ANA que els morosos del servei d'escola bressol deuen 58.000 euros. La majoria es van registrar durant el mandat anterior, i per tant, és possible que molts d'ells ja no visquin al país en aquests moments. Tot i això, des de la direcció de les escoles se'ls farà arribar una carta recordant-los el deute, i la consellera va assegurar que les famílies amb dificultats podran tenir facilitats a l'hora de fraccionar el pagament.

Segons Areny, el servei de l'escola bressol és un servei que ha de continuar en mans del Comú, que és l'administració més pròxima als ciutadans. En canvi, després d'externalitzar el Llaç d'animació d'Encamp, que ofereix activitats fora de les hores escolars, ara s'està en procés de privatitzar el del Pas de la Casa. La consellera va indicar que el primer concurs va quedar desert i que ara es refarà el text i es tornarà a treure a concurs per tal que algun privat se'n pugui fer càrrec, ajudat per una subvenció del Comú.

Pel que fa a l'escola bressol del Pas de la Casa, el Comú hi invertirà uns 30.000 euros per renovar el terra del pati, ja que actualment és de grava i és perillós per als infants. La intenció és que els treballs puguin estar enllestits a començament del nou curs.

D'altra banda, Areny va explicar que de cara al setembre, la quota de l'escola bressol s'ha encarit un 10%, passant dels 340 als 374 euros, i que això ha originat algunes queixes entre els pares. La consellera va recordat que en quatre anys el preu només ha augmentat 40 euros, i que el preu real del servei és d'uns 980 euros per cada infant, cosa que significa que el Comú subvenciona més d'un 60%. Areny va reiterar que la intenció de la corporació és subvencionar només un 50%, un percentatge «que ja és una bona subvenció». Per tant, Areny va afegir que «encara que s'incrementi un 10% cada any, trigaríem encara anys a arribar al 50%» de subvenció, i va apuntar que una altra solució és que el consell consultiu de les escoles bressol aporti idees per reduir la despesa sense afectar la qualitat del servei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT