PUBLICITAT

L'homenatge a les víctimes serà el 4 de setembre

  • Durant l'acte s'inaugurarà un monument dedicat a les cinc persones que van perdre la vida
EL PERIÒDIC
CANILLO

L'acte commemoratiu en record a les víctimes de l'accident a Juclà tindrà lloc el proper 4 de setembre a les 11h al mirador de la pleta de Juclà. Organitzat pel Comú de Canillo, l'acte vol servir d'homenatge a les cinc persones que van perdre la vida el passat 15 de juny en un accident d'helicòpter quan es feien les tasques de transport per procedir al condicionament del refugi de Juclà. En el decurs de l'acte s'inaugurarà el monòlit de granit de l'escultor Faust Campamà dissenyat especialment en record de les víctimes.

L'acte és obert a tota la ciutadania i el punt de sortida és el pont de la vall d'Incles a les 9h. Hi seran presents tots els membres de la corporació canillenca i s'ha convidat a assistir-hi a tots als membres del Govern, així com la resta de comuns. A les 11h està previst fer l'acte commemoratiu i la inauguració del monòlit al mirador de la pleta de Juclà en record a les víctimes de l'accident d'helicòpter del passat 15 de juny.

L'objectiu de l'autor / L'escultura de granit ha estat dissenyada per l'artista Faust Campamà i l'ha concebuda com un lloc on es convida a la meditació. Se situarà al mirador del circ de Juclà, a uns cinquanta metres del lloc del sinistre. La instal·lació inclou un monòlit de dues peces en forma de creu massissa i d'una alçada d'1,80 metres, una peça d'acer Corten per poder posar-hi flors, i cinc peces quadrades, cadascuna amb el nom de les víctimes, que serviran de seients. Tot el conjunt té un pes aproximat de 3.000 quilos.

Faust Campamà no ha facturat res per la realització de l'obra escultòrica, i només s'hauran de pagar els costos del material, els quals ajudarà en la despesa l'empresa Ecotècnic. Igualment, l'empresa Heliand farà el trasllat del material fins al lloc on s'ha d'instal·lar l'escultura de forma gratuïta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT