PUBLICITAT

Els joves peregrins omplen el Santuari de Meritxell

EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Vives oficia la missa envoltat de joves ahir al Santuari de Meritxell. Foto: ANA

Uns 500 joves, que estan acollits a Andorra en el seu pas cap a Madrid per participar a la Jornada Mundial de la Joventut, es van reunir ahir a la tarda al Santuari de Meritxell en la missa oficiada per l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives. El qui ostenta el càrrec de copríncep episcopal va estar acompanyat en el moment d'oficiar la missa per 24 sacerdots –a més dels andorrans– i els tres bisbes de les tres diòcesis franceses, Michel Dubost, Bernard Charrier i Philippe Mousset, que també van estar a Andorra durant els dies previs a la Jornada Mundial de la Joventut.

Els joves provenen de les diòcesis franceses d'Évry, Tulle i Pamiers, i de l'holandesa Haarlem i van assistir a la darrera missa abans de continuar el seu camí cap a Madrid a on participaran a la Jornada Mundial de la Joventut del 16 al 21 d'agost, i en la qual el Papa Benet XVI hi serà present a partir del dia 18.

Precisament, aquest caràcter peregrí dels joves presents en la missa a Meritxell va ser un dels aspectes que va destacar en la seva homilia l'arquebisbe Joan Enric Vives. Feta en tres idomes: el francès, l'anglès i el català per ell mateix, en l'homilia va destacar les característiques del pelegrí, que «no porta massa coses, que no és materialista, que està disposat a menjar poca cosa i dormir en qualsevol lloc». En aquest sentit, l'arquebisbe d'Urgell va explicar que la Jornada Mundial de la Joventut és «un pelegrinatge en la fe, és un fòrum per als joves», tal com va recollir l'ANA. A més, en l'homilia va reforçar els conceptes d'universalitat i de la fe catòlica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT