Notable contra un Honor

• L'Andorra s'estrena al Poliesportiu amb un triomf davant el Marfil en un duel a un ritme altíssim i moltes proves

El pivot brasiler Tadeu (de blanc) encara al jugador del Marfil Albert en una acció d'atac de l'Andorra al primer temps, en l'amistós d'ahir al poliesportiu. Foto: TONY LARA

El segon amistós de l'Andorra després del triangular de dissabte a Tàrrega i el primer al Poliesportiu d'Andorra va ser notable. L'equip de Xavier de la Rosa es va imposar al Marfil Santa Coloma de la Divisió d'Honor en un duel que es va jugar a un altíssim ritme i en el qual tots dos equips van fer molta prova de cara al proper curs.

L'Andorra va posar en joc la pilota i el Marfil va exercir una forta pressió individual d'immediat. Eren, però, proves de l'equip que entrena Sergio Mullor perquè després també va defensar esperant a la seva pista per sortir al contraatac. Els tricolors, per contra, van jugar com li agrada a De la Rosa: marcatges individuals i pressió, tot i que les cames pesaven i en molts casos no l'aplicava de manera asfixiant.

La primera ocasió vistosa la va tenir Lucas, que va tallar una pilota però va fallar davant el porter. El relleu de Paulinho va tenir dues ocasions més en el minut següent, però va evidenciar falta de punteria i una tercera al 10 que va enviar al lateral de la xarxa. Més perill va crear Cabinho, que al minut 8 va fer un xut ras i creuat que el meta Isaac va salvar amb dificultats i al 18, en posició idèntica, va xutar per baix al pal.

Aitor va brillar al primer temps, amb dues accions de gran mèrit. Al minut 8 va aturar una rematada a boca de canó de Lolo (en el refús Rafa va xutar al pal) i en el 9 va treure una mà a Buendía en el rebuig posterior a un xut a la fusta d'Àlex.

DENFENSAN EL PORTER JUGADOR / A la segona part va reiniciar el joc el Marfil i va sortir amb Adolfo de porter jugador. Un assaig que a punt va estar de sortir-li car als visitants, ja que Carlinhos va robar la pilota i des de la seva pista va xutar fora amb la porteria buida.

Però al 23 Lolo va robar la cartera a Nacho, va cedir a Adolfo i aquest va superar Paulinho, el porter de l'Andorra en la segona part. De la Rosa va fer servir com a homes de pista en la primera part a Cabinho, Carlinhos, Nacho, Jona, Riccotti, Toni, Lucas i Yuki i en la segona als mateixos més Heredia, que va trigar en agafar el ritme del partit. Les cames ja pesaven per a gairebé tots i l'Andorra va tenir moltes dificultats per sortir de la pressió. Les ocasions no arribaven trenant jugades i va ser a pilota aturada com va arribar l'empat. Cabinho, en una falta directa al minut 31 des de l'esquerra, de nou va atacar per baix el pal llarg –aquesta vegada defensat per Joan– i amb l'ajut de la fusta la pilota va entrar com un míssil.

De nou a pilota aturada, des del doble penal, Nacho va marcar el 2-1 al minut 15 i en el següent minut, en la primera jugada col·lectiva que completava l'Andorra en la segona part Toni va fer el 3-1 i amb el Marfil ja sense nervi Heredia va fer el 4-1 definitiu al contraatac que va deixar en res el segon del Marfil, obra de Rafa, a poc menys de dos minuts per al final.