PUBLICITAT

Els taxistes estan preocupats perquè tothom es posa al seu terreny

  • El col·lectiu es queixa que han perdut part dels ingressos que els proporcionaven els desplaçaments a les pistes d'esquí per culpa dels transports que ofereixen els hotels
14082011taxi
Un taxi circula per la parròquia escaldenca. Foto: ONA MORANTE
El president de l'Associació de Taxistes d'Andorra, Joan Antoni Garcia, ha manifestat la seva preocupació pel fet que, cada vegada més, es detecti intrusisme al sector dels taxistes. Afirma que "tothom es posa al nostre terreny" i que van perdent les feines que els donen diners perquè "sembla que els taxistes no li importem a ningú". Ha explicat que mentre abans els desplaçaments a les pistes d'esquí eren gran part del seu negoci, ara han perdut aquests ingressos per culpa dels transports que ofereixen els hotels, i que els autobusos parroquials també els han tret gran part de la feina.
Pel que fa als transports que proporcionen els hotels, i que ja havien estat objecte de queixa amb l'anterior junta de l'ATA, Garcia explica que fan la feina que els aportava més diners, i això els ha perjudicat molt. Informa que els hotels disposen d'aquest servei per transportar els turistes però que en canvi no tenen un transport per als casos d'urgències, i quan s'ha de portar a algú a l'hospital criden els taxis per fer trajectes que són més curts. És per aquest motiu que Garcia creu necessari trobar-se amb els representants de la Unió Hotelera per poder-los exposar aquesta queixa i altres irregularitats que puguin haver detectat, i així poder mirar pel bé d'ambdós sectors.

D'altra banda, els autobusos parroquials, que en els darrers anys han augmentat la freqüència de pas, també han esdevingut un obstacle per al desenvolupament de la tasca dels taxistes. Garcia posa com a exemple que abans, per les festes majors, es passaven l'estona portant i recollint gent, però que actualment només treballen durant les poques hores entre la fi dels autobusos nocturns i el moment d'inici dels diürns, i que amb això no els arriba per subsistir. A més, afegeix que els autobusos cada vegada arriben a llocs més complicats i més llunyans on abans només hi anaven els taxis. Garcia entén que el servei de bus és molt reclamat per la societat però, per altra banda, opina que "sovint els autobusos van buits o porten una o dues persones, i no sé com de rendible pot ser això".

Ara la tasca dels taxistes ha quedat molt reduïda, i segons Garcia, es limita a portar persones a l'hospital, anar a buscar la gent gran o impossibilitada que no pot conduir, i portar a algú a l'estació d'autobusos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT