L'Andorra empata amb l'Inter i no guanya el triangular per l''average'

• L'equip de De la Rosa venç l'amfitrió, el Tàrrega, però marca menys gols que el sotscampió d'Europa
TÀRREGA

Jona pressiona en pista contrària en el duel de la temporada passada contra el Ribera de Navarra al poliesportiu d'Andorra. Foto: TONY LARA

El FC Andorra va plantar cara tot un sotscampió d'Europa com és l'Inter Movistar en el torneig triangular amistós de Tàrrega i va empatar 0-0 però no va poder endur-se aquest títol simbòlic perquè malgrat guanyar contra l'equip amfitrió el conjunt madrileny també ho va fer i per més gols.

En el primer partit de la tarda el conjunt de Xavier de la Rosa va saldar sense problemes l'enfrontament contra el Tàrrega, un equip que milita en la Segona Divisó reginal de Lleida.Un 0-4 amb gols de Carlinhos per partida doble, Cabinho i un nou jugador que té Xavier de la Rosa a prova des del divendres, el japonès Yuki que prové del Bargas madrileny, equip de la Primera Nacional A espanyola. L'entitat del rival feia presagiar una victòria tricolor com així va ser, malgrat que el tècnic tricolor es va dedicar a fer les proves típiques de la pretemporada i malgrat que els jugadors porten cinc dies de treball físic a màxima intensitat, cosa per la qual van disputar els dos encontres esgotats, tots dos a mitja part –vint minuts– i sense temps per recuperar.

L'Inter Movistar, que està a Vielha des del dilluns de la setmana passada fent preparació de pretemporada, també va ser molt superior al conjunt local i es va imposar en el segon partit per un clar 0-7, resultat que seria definitiu de cara a ser el guanyador del triangular per una diferència de tres gols respecte dels tricolors.

Perquè com era d'esperar el títol simbòlic del triangular se'l van jugar l'Andorra i el quadre d'Alcalà d'Henares –vigent sotscampió de la Copa d'Europa– en el darrer enfrontament. Van ser vint minuts igualats, per part de l'Andorra amb dues ocasions clares del nou fitxatge, el pivot Lucas, i de Nacho, que va estabellar la pilota al pal en una jugada assatjada però també l'Inter va poder guanyar si Schumacher no fallés en el darrer minut una ocasió molt clara al darrer minut que va topar també amb la fusta.

Segons el gerent de l'Andorra, Emili Puig, que va acompanyar l'equip a Tàrrega, els quatre jugadors que han vingut a prova –el citat Yuki, Toni González, Diego Heredia i Ricotti– no van desentonar en el joc de l'equip, tot i que encara és molt d'hora per fer una avaluació exacta: «Han demostrat maneres», va indicar. Sobretot Ricotti, sobre el qual Puig va manifestar: «Ha demostrat caràcter, que és important en la posició de tanca i és un jugador amb molta força, tot i que se'l veia, com a tots, molt carregat de cames», va insistir a recordar.

Sobre els jugadors ja fitxats també va tenir paraules d'elogi: «Lucas Tadeu ha evidenciat falta de ritme, cosa normal, però se l'ha vist fort físicament i amb moltes ganes d'adaptar-se al joc de l'equip. Paulinho ha confirmat que no ens hem equivocat fitxant-lo. Ha jugat deu minuts ell i deu minut Aitor, i ha desmotrat reflexesm és àgil i juga bé amb els peus. Aquesta temporada crec que hi haurà competència a la porteria».

En general el gerent del club va veure el primer partit del nou Andorra com acceptable: «El nostre equip ha tingut una actuació satisfactòria. Queda camí per recórrer però és per estar contents. Ara falta veure si evolucionem de manera correcta en els pròxims dies».