PUBLICITAT

Augmenten els vehicles que entren per la frontera del Pas

  • Durant aquesta setmana s'han registrat puntes de 8.000 turismes diaris
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Retencions al Pas de la Casa, aquesta setmana. Foto: M. T. / ANA

L'agència de Mobilitat ha constatat un increment de vehicles que accedeixen al Principat per la frontera del Pas de la Casa durant els últims dies. Així ho va explicar a l'ANA el cap d'àrea de Mobilitat i Seguretat Viària, Jaume Castells, que va indicar que durant aquesta setmana s'han registrat puntes de 8.000 vehicles diaris, unes xifres que no s'assolien des del 2005. Malgrat tot, en global, les entrades de vehicles que hi ha hagut durant aquestes dues primeres setmanes d'agost han estat similars a les de l'any passat.

Si bé el mes de juliol es va registrar una lleugera davallada de les entrades de vehicles al país, des d'inici d'agost les xifres fan pensar que la tendència d'aquest mes serà molt similar a la de l'any passat, quan es van assolir uns 470.000 cotxes. L'Agència de Mobilitat està registrant de moment una mitjana d'entre 8.000 i 9.000 vehicles diaris a la frontera del Riu Runer i una mitjana de 7.000 per la del Pas de la Casa, tot i que la segona quinzena d'agost ja començarà a davallar el nombre d'entrades.

Per la frontera hispanoandorrana, de moment el dia més fort va ser dilluns passat, dia en què es van superar els 10.000 vehicles. Castells va indicar que no hi van haver grans incidències pel fet de no haver-hi escoles i de tractar-se d'un moment de l'any en què molta gent del país es troba de vacances.

Tot i això, el que sí que perjudica l'entrada al país són les obres a la N-145. El el cap d'àrea de Mobilitat i Seguretat Viària considera que per una banda és bo que s'hagin reprès perquè la millora del tram és molt necessària, però per l'altra, el fet de tractar-se d'un període amb una gran afluència de visitants, els treballs poden complicar els accessos. Per aquest motiu, s'han fet contactes amb els Mossos d'Esquadra per tal que si es registra qualsevol incidència a causa de les obres o moltes entrades i sortides de camions, ho comuniquin a l'Agència de Mobilitat per tal que aquesta pugui informar ràpidament als conductors.

Tenint en compte aquest cap de setmana és pont, Mobilitat espera registrar complicacions de trànsit majoritàriament a la frontera del Riu Runer, on tant dissabte com dilluns es podran superar els 10.000 vehicles. De moment, ahir dissabte ja es registraven 7 quilòmetres de retencions a la N-145.

Reactivació dels panells/ L'Agència de Mobilitat ha tornat a activar als panells de trànsit la informació dels temps de recorregut entre les diferents poblacions. Es tracta d'un sistema que ja es va posar en marxa fa 5 anys però que feia temps que no estava en funcionament a causa de les nombroses obres que hi ha al llarg de la xarxa viària, que dificultaven poder fer els càlculs correctament.

Els temps de recorregut es calculen mitjançant 50 comptadors de vehicles o estacions de presa de dades que hi ha instal·lades cada 500 o 800 metres al llarg de les carreteres generals i que calculen la velocitat i la distància entre els vehicles que hi circulen, per tal de poder sumar totes les dades de cada tram i obtenir el temps estimatiu que hi ha entre cada població.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT