PUBLICITAT

Mateu veu «difícil» que Sarkozy vingui abans de les presidencials

  • Sindicatura vol inaugurar el Consell General amb la presència dels dos coprínceps
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El síndic general, Vicenç Mateu, en una sessió del Consell General. Foto: TONY LARA

El síndic general, Vicenç Mateu, assegura que la intenció és fer la inauguració oficial del nou edifici del Consell General quan tornin a coincidir els dos coprínceps al país, però que de moment no s'ha fet cap gestió per promoure una nova visita de Nicolas Sarkozy i que, en tot cas, veu «difícil» que pugui venir abans de les eleccions presidencials franceses previstes per al maig de l'any vinent. Mateu, en declaracions a l'ANA, va afegir que, com que la voluntat és que el nou edifici tingui una funcionalitat centenària tal com ha tingut Casa de la Vall, «no ve d'un any ni d'uns mesos per inaugurar-lo».

Vicenç Mateu va explicar que la voluntat és inaugurar oficialment el nou edifici del Consell General amb la presència dels dos coprínceps d'Andorra, ja que es tracta d'un acte «prou important» com perquè hi hagi els dos caps d'Estat en «total paritat», evitant, com passa sovint, que només hi hagi un copríncep i el representant personal de l'altre.

Tot i això, el síndic general va indicar que no s'ha fet cap gestió específica per fer que el copríncep francès vingui expressament a Andorra per inaugurar l'edifici, i que desconeix si té la intenció de tornar a fer una visita per fer campanya electoral de cara a les eleccions del maig del 2012. Tenint en compte que la legislació en matèria dels residents francesos a l'estranger ha canviat i que actualment tenen fins i tot una representació a l'assemblea parlamentària, el síndic general creu que és previsible que hi hagi visites de polítics francesos al Principat, com va ser el cas de la del secretari d'Estat dels francesos a l'estranger, David Douillet, però veu agosarat afirmar que es desplaci el president de la República.

D'altra banda, Mateu va afegir que encara no hi ha cap data fixada per a l'habitual trobada entre el cap de Govern i ell mateix amb el copríncep francès a l'Elisi, com cada inici de legislatura, prevista durant la tardor. Tampoc es té coneixement de si aquesta trobada coincidirà amb la reunió entre el cap de Govern i François Fillon.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT