PUBLICITAT

Primers esborranys de la llei del comerç a la tardor

  • El cap de l'Executiu descarta aprovar el text aquest any
P. G. / E. o.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto:

Els primers esborranys de la llei del comerç es tindran a la tardor, aprofitant la feina feta pels executius anteriors. Després «s'ha de parlar amb els sectors implicats perquè ens aportin les seves consideracions per millorar el text i poder-lo aprovar», va explicar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, en una entrevista a EL PERIÒDIC. Aquest és un text que es veu com «d'urgència» entre el grup parlamentari, tal i com va reconèixer el cap de Govern, Toni Martí, que va assenyalar, però, que «no és una assignatura pendent d'aquesta legislatura», sinó que ve des de l'aprovació de la Constitució, l'any 1993.

Malgrat veure el text com urgent, perquè s'entén també com una mesura de reactivació econòmica, «més que un tema de temps, es tracta de fer bé la feina perquè és una llei prou important per poder compartir-ho amb tots els sectors implicats», va assegurar el ministre. En la mateixa línia, Martí va assenyalar que segurament aquest any no es podria aprovar, però sí que es farà al llarg de la legislatura. En aquest sentit, va recordar que al setembre s'hauran de debatre i aprovar les lleis fiscals i va afegir que la del comerç «no és una llei fàcil», és complexa però s'ha d'afrontar. En aquest punt, el cap de Govern va reivindicar com a tasca de l'Executiu, i no de l'oposició, establir el calendari de projectes a entrar a tràmit parlamentari i aprovar. Martí va assenyalar que es vol fer la feina ben feta, i que per tant es presentaran els textos un cop es consideri que estan ben acabats. Igualment, el cap de Govern va afegir que no haurà de ser «mimètica» a la dels països veïns.

De la mateixa manera, Alcobé va assenyalar que es vol que la llei del comerç estableixi «un model sostenible en el temps i que no es quedi subjecte a modificacions a cada canvi electoral».

La llei del comerç és complementària de la modificació de la llei d'horaris comercials aprovada ahir pel Consell General i, pel ministre, aquest text «no és un objectiu» en si mateix, sinó «un mitjà per aconseguir altres coses». En aquest sentit, Alcobé va apuntar que caldrà regular els buits legals que hi ha i que «poden generar incertesa o interferències amb el model econòmic». El ministre va defensar que la llei del comerç «ha de donar garanties al comerciant i als visitants, consumidors interns i externs».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT