PUBLICITAT

El Govern estudia la possibilitat d'ampliar l'escola de Canillo

  • Si no hi ha alternatives, el nou edifici es podrà fer en futurs anys perquè ara no es pot costejar els 14 milions d'euros que val
P. G.
CANILLO

Periodic
Els terrenys que s'estan negociant per ubicar les noves escoles, a l'entrada sud de la població de Canillo. Foto: ANA

Amb l'objectiu de deixar les portes obertes a diferents possibilitats, tant el Govern com el Comú de Canillo treballen diàriament per tal de trobar una solució a l'espai que fa falta a les escoles de Canillo, i per evitar que sigui l'única parròquia amb mòduls prefabricats en el mapa educatiu andorrà. Per aquest motiu, s'ha posat sobre la taula una nova possibilitat que pot donar una solució a aquest problema. L'ampliació de les escoles actuals de Canillo és una possibilitat que s'estudiarà per veure si és viable. Tot i això, des del Comú canillenc continuen amb les converses amb els propietaris dels terrenys previstos per ubicar les noves escoles, per tenir aquesta cessió a punt, i pel que pugui passar.

El possible canvi d'ubicació respon a reduir els costos que poden derivar de la construcció d'un nou centre escolar a l'entrada de la parròquia on estava previst. Segons va explicar el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, aquesta obra representaria un cost de més de 14 milions d'euros . «Es tracta d'uns terrenys complicats perquè tenen pendents i s'ha de fer una obra important», va explicar, Alcobé.

«Aprofitar les instal·lacions actuals i estudiar una possible ampliació, és una possibilitat, el missatge és que estem oberts a escoltar alternatives per intentar abaratir el cost de la infraestructura», va explicar el ministre d'Economia i Territori.

Tot i això, Alcobé va explicar que si finalment no hi ha alternatives, el projecte de les escoles de Canillo quedarà per anys futurs i s'ajornarà l'inici de les obres.

500.000 EUROS PER AL PROJECTE/ Una altra de les novetats respecte aquest projecte és que el pressupost de l'any vinent contemplarà una partida de 500.000 euros per l'elaboració del projecte. Segons va explicar la cònsol menor, Dolors Cabot, aquest ha estat el compromís adquirit per l'Executiu. Una qüestió que valora el Comú perquè al menys el projecte no quedi aparcat durant un any.

Tot i això, Cabot va explicar que el Comú «està tancant les negociacions amb els propietaris dels terrenys on es preveu la nova escola». Queden pendents qüestions referents a la permuta però en breu el Comú preveu tenir el terreny per poder cedir-lo al Govern. Segons Cabot, des del consistori estan oberts a estudiar les possibilitats que facin falta i veure l'efectivitat de cada ubicació, però també volen tenir acabades les negociacions perquè l'ubicació proposada és una de les possibilitats a estudiar. Tot i això, a finals d'aquest any s'haurà de tenir decidit per iniciar el projecte o bé d'ampliació de les actuals escoles o bé del nou edifici als terrenys previstos.

Tot i això, les dues parts han demostrat la voluntat d'arribar a un consens que serà el que determini l'estudi de viabilitat i de costos de les diferents alternatives, per decidir si es fa una gran obra de futur d'unes noves escoles o per poder ampliar les existents, amb una obra menor. L'objectiu és treure els barracons del centre de Canillo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT