PUBLICITAT

Impuls d'una colla gegantera entre els joves canillencs

  • Els gegants sortiran per Carnaval i estaran caracteritzats com arlequins
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El jovent de Canillo disfressats d'arlequins per Carnaval. Foto: ANA

El Comú de Canillo vol impulsar la creació d'una colla gegantera entre els joves de la parròquia, perquè es faci càrrec de la parella de gegants que han encomanat i que es presentaran a finals d'estiu o principis de tardor. Els gegants de Canillo, que en aquests moments estan en fase de construcció en un taller especialitzat de Girona, estaran caracteritzats com a arlequins, el símbol del Carnaval de Canillo, i els seus noms els triaran els mateixos joves, tal com ha explicat a l'ANA el conseller de Cultura, Joventut i Esports, Daniel Mandicó.

Mandicó va explicar que la intenció del Comú és proposar als joves que es facin càrrec del projecte i que creïn una colla gegantera per poder portar-los a les diferents trobades, tant al país com a fora. De moment, segons el conseller, el jovent de la parròquia «estan molt engrescats amb la idea». L'objectiu és que les noves figures festives de Canillo serveixin per potenciar la tradició dels arlequins, que són el símbol del Carnaval d'aquesta parròquia, i a la vegada disposar d'un atractiu més en les diferents celebracions que es van fent al llarg de l'any. En aquest sentit, Mandicó va explicar que està previst que els gegants participin al Carnaval, ja que és la festa amb la qual estaran més vinculats, però també a les festes majors o a la festa de Sant Roc, patró de la parròquia.

La corporació està treballant actualment per organitzar l'acte de presentació dels nous gegants, que es vol fer coincidir amb alguna data significativa per la parròquia, com per exemple la fira del bestiar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT